Beste kleine ovens (mini) van 2024 op een rij

Een oven is natuurlijk een must voor in de keuken. Nu neemt een goede oven alleen wel een hoop plek in beslag, plek die je wellicht helemaal niet hebt. Gelukkig is het mogelijk om te gaan voor een goed alternatief. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een kleine oven te bestellen. Omdat we zien dat nog lang niet iedereen bekend is met het kopen van dit product hebben we besloten om het een en ander voor jou op een rijtje te zetten. Door dit artikel even goed door te nemen krijg je een zo goed mogelijk beeld over de beste kleine ovens die er momenteel allemaal te vinden zijn!

De 6 beste kleine ovens van dit moment

TurboTronic TT-Z Line

Op zoek naar een mini-oven die genoeg ruimte heeft voor eten voor twee personen? De TurboTronic TT-Zline is de beste ovens die je maar kunt vinden op dit moment. Dankzij de royale 55L capaciteit, kun je beide planken op hetzelfde moment gebruiken om je hoofdgerecht plus bijgerechten te bereiden. Ook kan je hem gebruiken om bijvoorbeeld twee verschillende pizza’s klaar te maken. Dit geeft je veel meer flexibiliteit en maakt deze mini-oven ook een geweldige vervanging voor een standaardformaat oven. Met 2200 vermogen en een zeer isolerende dubbele glazen deur warmt deze mini-oven snel op. Daar komt bij dat hij is voorzien van roestvrijstalen elementen voor een gelijkmatige warmte in het oventje zelf. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen nog even op een rijtje terug. Het is niet voor niets een van de beste soorten mini ovens die men op dit moment kan bestellen via het internet.

 • Hij beschikt over ruim 2200 Watt aan vermogen
 • Je kunt allebei de planken op hetzelfde moment gebruiken
 • Door de 55L capaciteit is er meer dan genoeg ruimte

Inventum MN207S mini oven

Tijd om door te gaan met het volgende product van ons lijstje. Dit is een merk wat bij veel mensen wel bekend in de oren zal klinken. Inventum is een merk wat een hoge kwaliteit weet te leveren voor een zeer lage prijs. Dit is dan ook niet anders als het aankomt op het bestellen van een Inventum MN207S. De Inventum MN207S is aan te merken als een vrijstaande mini oven met een inhoud van 20. De solo oven is snel warm dankzij de 4 verwarmingselementen. Dat maakt het mogelijk om alle gerechten klaar te maken bij jou in de mini oven. De oven wordt geleverd met een rek, bakplaat, kruimellade en spit. De kruimellade aan de onderkant de oven vangt alle kruimels en oliedruppels op, waardoor je minder vaak hoeft schoon te maken. Daarnaast kan je met het spit een stuk vlees of gevogelte in de oven braden. Dit maakt het echt een van de beste ovens die men op dit moment maar kan vinden.

 • De oven heeft een LED-lampje dat zijn hele levensduur meegaat
 • Door de lage prijs kan je veel geld besparen bij het maken van je aankoop

Esperanza EK004 CALZONE Mini Oven

Je hoeft natuurlijk geen vermogen uit te geven om een goede mini oven aan te schaffen. Het is namelijk ook mogelijk om te kiezen voor dit model. Dit model is ideaal voor alle mensen die een relatief laag budget hebben. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat de mini oven ook niet zo goed is als de duurdere modellen. Zo kan je met deze optie wat minder makkelijk grotere gerechten klaarmaken voor de relatief kleine omvang. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat hij ook minder ruimte in beslag neemt bij jou in de keuken. Mocht je bijvoorbeeld student zijn en weinig ruimte hebben op je kamer dan is dit echt een van de beste keuzes die je maar kunt maken. Aan de goede beoordelingen te zien is dit een aanwinst die je ontzettend veel plezier weet te bieden voor bij het kopen.

 • Door de compacte omvang neemt hij weinig ruimte in beslag
 • Hij is voorzien van een verstelbare temperatuur voor meer controle

Severin TO 2058

Dit is ook echt een prachtig apparaat om in huis te halen. Het is dan ook geen verrassing dat we dit model op hebben genomen op ons lijstje met de beste mini ovens die er momenteel te vinden zijn. Of het nu gaat om een ovenschotel of om een lekkere quiche, deze grilloven met ventilatorfunctie maakt het mogelijk om echt alles klaar te kunnen maken. Je kunt ook nog eens kiezen voor een lekker stukje vlees of gevogelte aan het spit. Deze oven is voorzien van 4 rekniveaus voor het bijgeleverde rek of bakplaat. Dit maakt het mogelijk om echt alles klaar te maken met de mini oven. Wat wij ook nog eens erg prettig vinden is het feit dat hij is voorzien van een 120 minuten-timer met geluidssignaal. Door de handige timer vergeet je dan ook nooit meer om te kijken hoe het ervoor staat met het bakken. Je wilt immers niet hebben dat je gerecht helemaal zwart wordt wanneer je het even vergeet.

 • Je kunt met deze mini oven uit ruim vier standen kiezen voor het braden
 • De oven is voorzien van een 120 minuten-timer met geluidssignaal

ICQN XXL Vrijstaande Oven

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor de ICQN XXL Vrijstaande Oven. Deze mini oven is voorzien van 5 bakfuncties, waaronder bovenverwarming, bodemverwarming, boven- en bodemverwarming, turbo ventilator ondersteunde bodemverwarming, turbo ventilator ondersteunde bodem- en een goede bovenverwarming. Daarnaast is hij voorzien van een yoghurtproductie- en ontdooifunctie. Dit brengt met zich mee dat hij echt alles heeft wat je maar nodig kunt hebben voor bij het koen. Dankzij de timerfunctie met automatisch uitschakeling kan je ook bij deze oven gewoon even de deur uit als je er iets in hebt liggen. Daar komt bij dat hij is voorzien van een Geëmailleerde binnenkant. Dit geeft hem niet alleen een luxe uitstraling mee, maar het maakt hem ook nog eens super sterk.

 • Deze mini oven krijgt erg goede beoordelingen van andere klanten
 • Door het dubbele glas blijft de oven lang warm na het gebruik

Beste koop tips: waar op letten bij het kopen van een mini oven

Net als bij andere keukenapparatuur is het kopen van een kleine oven niet iets wat je zomaar doet. Bij apparatuur is het namelijk van groot belang dat je een goede kwaliteit in huis weet te halen. Nu zijn er veel mensen die niet weten waar ze op moeten letten bij het maken van hun aankoop. Mocht jij ook tot deze groep behoren dan heb je geluk. Hieronder vind je namelijk dé beste tips en tricks die je zelf kunt gebruiken bij het kopen. Door hierop te letten is het echt niet meer zo lastig om een kleine oven te vinden die perfect aansluit bij wat je al die tijd al zocht voor in de keuken.

 • Denk goed na over je budget – veel mensen zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om het kopen van mini-ovens. Een van de beste manieren om je selectie te beperken is door te bepalen wat je maximale bedrag is wat je wilt uitgeven. Door een budget te bepalen, kun je eenvoudig modellen en merken die buiten je prijsklasse vallen automatisch links laten liggen. Je kunt je in plaats daarvan alleen richten op de mini ovens die je je kunt veroorloven. Voor mensen met een zeer strikt budget is het mogelijk om mini-ovens te vinden tegen zeer lage prijzen, maar goedkopere modellen gaan vaak niet zo lang mee vanwege de mindere kwaliteit van onderdelen en constructie. Hou hier dus rekening mee bij het kopen.
 • Zet je eisen op een rijtje – het is van groot belang dat je voor jezelf op een rijtje zet wat je uit je aankoop wilt halen. Veel mini-ovens worden geleverd met extra functies die nuttig voor je kunnen zijn. Sommige fabrikanten maken mini ovens die ook andere soorten kookelementen bevatten, denk bijvoorbeeld aan branders en broodroosters. Speciale mini-ovens hebben of gebruiken een infraroodverwarming. Als je er een kiest met kookelementen die je het meest gebruikt weet je zeker dat je veel plezier kunt hebben met je aankoop. Aangezien dit echt een persoonlijke keuze is om te maken kunnen wij je hier niet echt van advies voorzien. Het hangt namelijk volledig af van wat je zelf prettig vindt voor in de keuken.
 • Denk na over de maat – het zal je niet verbazen dat mini ovens verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Het is dan ook echt belangrijk om goed na te denken over de maat die je in gedachten hebt voor het maken van je aankoop. De grootte van de plek waar de mini-oven moet worden geplaatst is dan ook niet onbelangrijk bij het doen van je aankoop. Je kunt soms voor de meest eenvoudige mini-oven kiezen die je kunt vinden als u beperkte ruimte beschikbaar hebt. Als je een mini-oven wilt die veel extra functies heeft, kun je er een kiezen die wat groter van formaat is. Het hangt dan ook echt altijd af van de afmetingen die voor jouw keuken mogelijk zijn.
 • Check de speciale functies – als laatste moet je even kijken naar de bijkomende functies die er op het apparaat van jou zitten. Het is belangrijk om voor de aankoop te controleren of een mini oven dan ook alle belangrijke functies heeft die je nodig kunt hebben. Enkele dingen om naar te kijken zijn een ingebouwde timer en een binnenverlichting. Daarnaast moet je kiezen of je mini-oven alleen knoppen en draaiknoppen heeft of dat hij is voorzien van een speciaal digitaal display. Als je van plan bent om de oven vaak te verplaatsen voor op de camping of voor iets anders dan kan een licht materiaal van belang zijn. Het materiaal van de fabricage kan ook van belang zijn voor de mensen die juist zoeken naar iets sterks als RVS. Deze handige functies moeten dan ook altijd onderzocht worden voordat je een keuze maakt.

Wat is een kleine oven en welke soorten heb je?

Het is mogelijk dat je niet precies weet wat een kleine oven is. Er is namelijk een reden dat je bij ons op de site terecht bent gekomen. In feite kun je het al wel een beetje afleiden uit de naam zelf: een kleine oven is een kleinere variant van de normale oven. Deze ovens werken in veel gevallen met een aantal verwarmingspanelen die het eten opwarmen. Een kleine oven is wat anders dan een airfryer. Deze maakt namelijk geen gebruik van de verwarmingspanelen, maar deze werkt aan de hand van een hete luchtstroom. Beide apparaten hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Ben je op zoek naar een kleine oven dan is het van belang om goed te kijken naar de soort oven die je in huis haalt. De meest voor de hand liggende optie is om te kiezen voor een kleine oven die enkel beschikt over een ovenstand. Dit is de stand die je ook bij de normale grotere ovens terug kunt vinden. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor de kleine oven die tevens zijn voorzien van magnetron-functie. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer een losse magnetron hoeft aan te schaffen voor in de keuken. Het spreekt voor zich dat je ook gelijk wat meer geld kwijt bent voor deze modellen.

Vandaag nog een kleine oven kopen

Mocht je niet zoveel ruimte hebben in de keuken dan is een kleine oven een van de beste opties die je maar kunt kiezen. Een kleine oven maakt het altijd weer mogelijk om jouw eten op een eenvoudige manier klaar te maken. Dankzij ons artikel kom je binnen no time bij de juiste kleine oven uit!