De beste stoomreinigers voor de bank van 2024 op een rij

Heerlijk, ik zit op de bank te genieten van een kopje koffie, maar plotseling valt die om. Niet alleen zit mijn hele broek er nu onder, maar ook de bank. Die vlekken zijn er maar moeilijk uit te krijgen. En als ik huisdieren heb, zitten mijn kleren constant onder de haren. Dit kan ik voorkomen door een stoomreiniger te halen voor de bank. Natuurlijk kan ik deze stoomreiniger vaak ook gebruiken voor bijvoorbeeld de ramen en zelfs de vloer. Maar dus ook voor de bank. Dit is vaak de plek waar ik de vlekken het moeilijkst uit krijg. Dus perfect voor een sloddervos en kluns zoals ik misschien wel ben.

De 6 beste stoomreinigers voor de bank 

In deze lijst heb ik gekozen voor een uitgebreid aanbod. Zo zijn er stoomreinigers die enorm krachtig en goed zijn. Ook vind je een aantal stoomreinigers waar ik misschien minder fan van ben omdat ze voor mijn bank net te klein zijn. Maar een ander kan hier weer enorm tevreden over zijn. Ik let ook op zuinig gebruik en op efficiëntie bij deze lijst. Dus ik begin natuurlijk bij de beste in de lijst.

Kärcher SV 7 stoomreiniger voor de bank 

Je wil een stoomreiniger voor de bank, maar hij moet eigenlijk ook geschikt zijn voor in je hele woning. Dan zit je met deze stoomreiniger helemaal goed. Je weet zeker dat je iets in huis haalt wat voor de langere termijn ook gaat werken. Zo kan je met deze stoomreiniger niet alleen met stoom reinigen, maar hij heeft ook een zuigend vermogen. En om het helemaal af te maken kan je ook drogen. Dit hebben niet veel stoomreinigers en daardoor blijven de gestoomde plekken vaak lang nat. Dit terwijl het droog maken helpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken. 

Deze stoomreiniger voor onder andere de bank kan ik gebruiken in vijf verschillende standen. Zo kan ik ervoor kiezen om maar een klein beetje stoom te gebruiken of hem juist heel heet te zetten. Deze hete stand moet er natuurlijk voor zorgen dat hij extra goed weet te reinigen. Dit verschilt enorm per apparaat en er zijn bijna geen goede merken te vinden die zo goed kunnen reinigen als deze. Natuurlijk zit er wel een behoorlijk prijskaartje aan deze Karcher maar dat is hem helemaal waard. Ik krijg ook allerlei verschillende opzetstukjes zodat ik altijd de juiste onderdelen heb om meer schoon te maken.

Ben je benieuwd naar de Karcher SV 7 stoomreiniger voor de bank? Kijk dan hier  

Beldray 10 in 1 stoomreiniger voor de bank 

De titel zegt het eigenlijk al. Deze stoomreiniger is niet alleen gemaakt voor de bank, maar hij is geschikt voor allerlei verschillende doeleinden. Dit is een echt multifunctioneel inzetbare stoomreiniger. Het grote verschil met de stoomreiniger hierboven is toch wel de prijs. Natuurlijk staat Karcher bekent als goed, maar daar betaal je ook flink voor. Dit merk Beldray is minder bekend en daardoor is het ook stukken minder duur. Dit terwijl het qua handzaamheid misschien nog wel een fijner model is om mee schoon te maken. 

Hij is zeer krachtig en je kan gemakkelijk vuil verwijderen op plekken waar je met een stofzuiger niet makkelijk komt. Heb jij een schoonmaakbedrijf? Ook dan kan je deze Beldray goed gebruiken. Hij komt namelijk in een gemakkelijke koffer die je achter in je werkbus kwijt kan. Deze stoomreiniger komt met allerlei verschillende opzetstukken. Tot wel 10 verschillende zodat je van alles kan schoonmaken zonder problemen. 

Ben jij benieuwd naar de Beldray 10 in 1 stoomreiniger voor de bank? Kijk dan hier

Polti Vaporetto Smart 100_T Cilinder stoomreiniger voor de bank 

Deze stoomreiniger wordt eigenlijk niet per se vaak ingezet voor de bank. We zien dat hij vaker in de badkamer wordt gebruikt of om ervoor te zorgen dat jij de tegels in de huiskamer weer blinkend schoon weet te krijgen. Maar daarnaast komt hij met verschillende opzetstukken waardoor je er ook goed de bank mee kan reinigen. Zo heeft hij een speciaal textielopzetstuk waarmee je ook dieper kan reinigen in het textiel dan andere stoomreinigers voor banken normaal doen. Hij heeft een druk van maar liefst 4 bar. 1500 watt is het vermogen, dat is heel flink voor een stoomreiniger. In het reservoir gaar maar liefst twee liter water waardoor je er lang mee vooruit kan. 

Prijs-kwaliteitverhouding is bij dit model van Vaporetto vooral heel goed. Zo betaal je niet gelijk veel geld, maar weet je wel dat je iets goeds in huis haalt. Voor zo’n 150 euro heb je deze stoomreiniger al in je huis staan. Wat ook makkelijk is dat je echt niks meer hoeft aan te schaffen. Je krijgt bij de prijs in namelijk verschillende borstels en opzetstukken. Zo ben je in één keer compleet. 

Ben jij benieuwd naar de Polti Vaporetto Smart 100_T cilinder stoomreiniger voor de bank? Kijk dan hier

Camry CR7021 stoomreiniger voor de bank 

Je hebt niet al te veel geld te besteden, maar je wil wel een blinkend schoon huis? Dan kom je al snel uit bij deze stoomreiniger van Camry. Deze is gemaakt voor het kleine werk. Zo wil je er niet dagelijks allerlei woningen mee schoon maken. Maar wanneer jij eens in de maand je eigen woning mee onderhanden neemt dan zit je met deze stoomreiniger wel goed. Hij is geschikt voor de bank door een handig opzetstuk. Daarnaast reinigt die tot diep in de vezels waardoor je een bank hebt die na één goede schoonmaakbeurt weer zoals nieuw ruikt. 

De kwaliteit is echt hoog als je kijkt naar de prijs. Want voor de prijs van deze Camry heb je er 10 in plaats van één Karcher. En daarbij zitten er geen addertjes onder het gras. Vooral de reviews stonden we toch wel van versteld. Vaak spreken mensen al snel van troep en raden ze niet aan om een product met deze prijs te kopen. Maar wij raden het zeker weten toch wel aan. 

Ben je benieuwd naar de Camry CR7021 stoomreiniger voor de bank? Kijk dan hier

Motionflow 12-in-1 stoomreiniger Pro 

Dit is een stoomreiniger die speciaal is ontwikkeld voor banken. We hebben in deze lijst natuurlijk al een aantal grote namen genoemd. Maar deze kosten vaak ook gelijk erg veel geld. Dit terwijl eer ook handzame bank stoomreinigers zijn die minder geld kosten en toch erg compleet zijn. Deze Motionflow 12-in-1 stoomreiniger Pro is zo’n handstoomreiniger. Hij heeft flink wat power waarmee die je bank op een grondige manier kan reinigen. Dit is een motor van 1150W.

Het doden van bacteriën is geen probleem, want een stoomreiniger zoals deze dood ze tot wel 99,9%. Hij is erg licht en handzaam waardoor je hem niet alleen voor de bank kan gebruiken maar ook bijvoorbeeld in de badkamer. Je krijgt veel verschillende opzetstukjes die allemaal voor weer andere doeleinden zijn. Van kleding reinigen tot het reinigen van die smerige bank, deze stoomreiniger kan alles. 

Black and Decker FSMH 1321 JMD stoomreiniger voor de bank 

Wil jij een stoomreiniger die in de range past van een Karcher, dan zit je met deze stoomreiniger wel goed. Zo is het merk Black and Decker natuurlijk wereldwijd bekend en wordt het ook zeer goed verkocht. Dit is omdat de prijs erg goed is maar je daar ook erg veel kwaliteit voor terug krijgt. Deze stoomreiniger zorgt ervoor dat jij tot wel 99,9% van de bacteriën die normaal in je bank zitten kan weghalen. Hij reinigt enorm diep. Dus heb jij weer eens een beker met koffie laten vallen dan kan je dit gemakkelijk schoonmaken en reinigen met deze stoomreiniger. 

Het gaat hier om een handstoomreiniger. Deze heeft daarom een kleiner waterreservoir dan een normale stoomreiniger. Voor een handstoomreiniger is hij nog steeds erg krachtig. Zo kost het je ook iets meer dan gemiddeld om deze stoomreiniger in huis te halen. Hij is wel multifunctioneel door alle verschillende accessoires. Je kan hem de hele dag door gebruiken voor allerlei verschillende doeleinden zonder enkele problemen. Deze kan zomaar nog jaren meegaan in je huis. 

Ben jij benieuwd naar de Black and Decker FSMH 1321 JMD stoomreiniger voor de bank? Kijk dan hier  

Beste Koop Tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stoomreiniger voor de bank? 

Wij weten dat het soms maar moeilijk is om te kiezen. Want je hebt zo veel verschillende stoomreinigers en ze pretenderen allemaal de beste te zijn. Maar wij hebben een lijst gemaakt met de beste stoomreinigers, en daarbovenop nog deze lijst. Want we vertellen je hier waar je precies op moet letten wanneer jij een stoomreiniger wil gaan kopen. Naast de prijs is het natuurlijk belangrijk dat hij krachtig genoeg is om je ramen mee te wassen of je bank mee schoon te maken. Er is nog meer, lees snel verder 

Vermogen 

Een stoomreiniger klinkt misschien leuk, maar in veel gevallen zijn stoomreinigers helemaal niet zo krachtig. Ze blazen wel stoom, maar net als bij een hogedrukreiniger wil je dat er druk achter staat. Wanneer er niet genoeg druk achter staat zal de stoom niet diep in de textiel kunnen reinigen. Daarom wil je goed letten op het vermogen van een stoomreiniger. Kijk hiervoor vooral naar de wattage dat erop zit. Hieraan kan je precies zien hoe krachtig hij is en of jij met deze stoomreiniger ook je bank goed schoon krijgt. 

Verschillende standen 

Nu komen we aan bij het aantal standen dat er op de stoomreiniger zit. Bij een goede stoomreiniger mag je uitgaan van een aantal verschillende standen waarin je hem kan gebruiken. Zo heb je stoomreinigers met maar liefst 5 tot 10 verschillende standen. Je kan in sommige gevallen zelfs afzuigen of enkel blazen zonder stoom. Je betaald voor dit soort functies natuurlijk wel wat meer, maar je kan hierdoor ook wel op een efficiënte manier schoonmaken. De verschillende standen zitten er dus niet voor niets op en zijn goed om naar te kijken als jij een nieuwe stoomreiniger wil aanschaffen.  

Accessoires 

Wil je op een goede manier gaan schoonmaken. Dan hebben we het over een manier past die bij de ondergrond die je wil gaan reinigen dan heb je de juiste accessoires nodig. Bij sommige stoomreinigers zitten bijvoorbeeld geen opzetstukjes voor textiel. Deze zal je er dan apart bij moeten halen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de prijs nog in totaal flink kan oplopen. Om dit te voorkomen kijk je dus of er voldoende passende accessoires bij zitten. Dit scheelt je uiteindelijk flink in de portemonnee. Bij bepaalde stoomreinigers zitten tot wel 20 verschillende accessoires voor het beste resultaat. 

Prijzen 

Als laatste willen we toch nog de prijs benoemen. De prijs zegt natuurlijk niet alles over de stoomreiniger, maar je mag ervan uitgaan dat als je veel meer betaald voor een stoomreiniger dat de waarde ook hoger is. Wij hebben daarom 5 verschillende stoomreinigers op een rij gezet met heel uiteenlopende prijzen. Maar wil je zeker zijn van de kwaliteit kan je ook kijken naar reviews. Of je kan zelfs kijken hoe lang de garantieperiode is. In sommige gevallen mag je zelfs een stoomreiniger vrijblijvend testen. Dit geef je de mogelijkheid om echt te kijken of het iets voor jou is. 

Wat is een stoomreiniger voor de bank en welke verschillende soorten heb je? 

Om dit artikel volledig af te maken voor jou geven we je nog een klein beetje uitleg over verschillende stoomreinigers voor de bank en leggen we je uit hoe een stoomreiniger dus precies werkt. Want wat is nu precies zo’n stoomreiniger?

Zo werkt een stoomreiniger 

Doormiddel van stoom kan je verschillende ondergronden goed schoon krijgen. Dit heeft te maken met de temperatuur. Deze dood bepaalde schimmels en bacteriën. Ook kan het bijvoorbeeld vlekken uit kleding halen. In de stoomreiniger zit een waterreservoir. Deze kan je vullen met koud water en de stoomreiniger warmt dit op tot een kookpunt. De stoom die daarbij vrijkomt wordt ingezet om te reinigen. Dit wordt dan weer gedaan door een kleine ingebouwde compressor die de stoom naar buiten blaast. De kracht waarmee hij dit kan doen verschilt aanzienlijk per stoomreiniger. 

Welke verschillende soorten stoomreinigers zijn er? 

Er zijn niet heel veel verschillende reinigers en daarom hebben wij een kort lijstje gemaakt met de verschillende soorten. 

Stoommop: Deze is vaak bedoeld om een vloer mee schoon te maken. Het is eigenlijk gewoon een mop alleen dan met stoom en wat extra kracht. 

Slede-stoomreiniger: Dit werkt eigenlijk net als een stofzuiger. De stoom wordt in het apparaat gegenereerd en komt er door een slang uit. 

Handstoomreinger: Deze zie je eigenlijk het vaakst. Deze kan je bijvoorbeeld goed gebruiken bij het wassen van de ramen of in de badkamer. Het nadeel is alleen dat de waterreservoirs natuurlijk kleiner zijn dus ook sneller leeg. 

Conclusie

Er zijn dus een aantal verschillende stoomreinigers en de prijzen verschillen ook enorm. Wij komen toch tot de conclusie dat als je een job echt goed gedaan wil hebben je kiest voor een duurdere stoomreiniger. Je betaalde dan natuurlijk wat meer maar je krijgt er ook veel meer kwaliteit voor terug. Vooral wanneer jij een bank wil reinigen moet je dat doen met grof geschut. De Karchers komen wat ons betreft toch als beste uit de test.