Stille ventilator: 6 beste stille ventilators van 2024 op een rij

Het geluid van een ventilator kan me helemaal tureluurs maken. Daarom zijn er nu stillere ventilators gemaakt. Deze ventilators maken vrijwel geen geluid, waardoor ik hem zelfs in de slaapkamer kan gebruiken. Het fijne is dat ik dan gewoon lekker kan slapen, met het comfort van een heerlijk briesje. Vooral wanneer het weer wat warmer wordt en ik flink begin te zweten, kan een ventilator de oplossing zijn. Met een stille ventilator hoef ik geen dure airco te kopen. Een groot voordeel is dus zeker de prijs. De kwaliteit is vaak goed en hierdoor is een ventilator zeker iets waar je over na kunt denken. Ik heb voor jullie de beste stille ventilators op een rijtje gezet!

De 6 beste stille ventilators 

Duux Whisper Flex stille ventilator 

Wanneer we het hebben over stille ventilators dan komt deze toch wel gelijk naar voren. Dit is de aller stilste ventilator die je maar kan krijgen. Het fijne aan deze ventilator is dat je hem kan gebruiken zonder hem aan te raken. Je kan hem namelijk bedienen met je telefoon. Als jij midden in de nacht denkt, hij kan nu wel uit. Dan zet je hem uit met maar één druk op de knop. Maar dat is nog niet alles. Deze ventilator hoef je namelijk niet aan de stroom aan te sluiten. Hij werkt namelijk op een ingebouwde accu. Je laad hem op en vervolgens kan je hem overal mee naartoe nemen. Of jij nu onder de overkapping in de tuin aan het lezen bent of je gebruikt hem in de slaapkamer. 

Naast dat hij dus makkelijk mee te nemen is kan je deze stille ventilator ook op hoogte verstellen. Zo kan je hem bijvoorbeeld laag bij de grond zetten of lekker hoog overal bovenuit laten torenen. We hebben het nog niet gehad over het design van de Whisper Flex, maar deze is fris en modern. Vaak zie je ventilators die nog een ouder look hebben. Deze is mooi afgewerkt en hierdoor zal hij niet opvallen in je woonkamer. 

Benieuwd naar de Duux Whisper Flex stille ventilator? Kijk dan hier  

Air King Statief stille ventilator

Ook deze stille ventilator komt zeer goed uit de test. Voor de prijs kan je dan ook een hoogstaand apparaat. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je kan hem namelijk in hoogte verstellen. Wil jij niet te veel in de weer zijn met deze ventilator, dan pak je gewoon de afstandsbediening om hem te bedienen. Je hoeft hiervoor niet moeilijker te doen dan dat. Hij is voorzien van een verzwaarde voet. Dit betekent dat hij altijd stabiel blijft staan. Je zet hem na ontvangst binnen een paar tellen in elkaar. 

Wil je dat hij nog stiller draait dan normaal, dan heeft hij een extra stille stand voor bijvoorbeeld gedurende de nacht. Je kan ook een automatische timerfunctie instellen. Wanneer jij wil dat hij automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd dan is dat zo gepiept. Dit is een echte stille ventilator voor de grotere ruimtes. Wij zien dat de beoordeling goed zijn en dat is ook meer dan terecht voor deze flitsende ventilator. 

Benieuwd naar de Air King Statief stille ventilator? Kijk dan hier

Solis Eco Silent stille ventilator 

Wij begrijpen dan je iets in huis wil halen dat er ook modern uitziet. Er zijn veel ventilators die er niet zo modern uitzien en daarom een doorn in het oog zijn. Deze ventilator ziet er vernieuwend uit en daarom alleen al wil je hem gewoon in huis. Midden op de kop zie je precies welke temperatuur het in huis is en kan je alles instellen. Dit wordt weergegeven op een mooi display. Tegelijk heb je een afstandsbediening waarmee je hem kan bedienen. Deze past perfect bij deze stille ventilator en dat maakt het een dubbele bonus. 

Ben jij opzoek naar een stille ventilator die ook nog eens weinig verbruikt? Dan is dit misschien wel de ventilator waar jij naar opzoek bent. Het vermogen in 25 watt, dit is ongelofelijk laag. Maar je hebt wel gewoon 8 verschillende standen en daarnaast is het geluidsniveau extreem laag. Je kan hem makkelijk verplaatsen doordat de stille ventilator niet meer weegt dan vier kilo. Kantelen, in hoogte verstellen, draaien en buigen. Alles is mogelijk met deze stille ventilator van Solis. 

Benieuwd naar de Solis Eco Silent stille ventilator? Kijk dan hier

Dynter AV211 stille ventilator 

Deze stille ventilator laat niets te wensen over. Zo is hij enorm compact en is hij nog scherp geprijsd ook. Er zijn ventilators die een rip uit je lijf kosten. Maar dat is niet het geval met deze digitale stille ventilator. Hij is makkelijk te bedienen en je krijgt er een afstandsbediening bij. Deze afstandsbediening kan je neerzetten in de voet van de ventilator zelf. Ook kan je hem natuurlijk bedienen op de ventilator, maar de meest mensen maken gebruik van de afstandsbediening. De Dynter AV211 staat bekend om zijn kracht, maar dat wel allemaal extreem stil. Dit heeft te maken met een ingenieuze bouw. Doordat hij een langere kap heeft dempt hij het geluid, maar neemt ook de kracht toe. 

Je kan bij deze stille ventilator kiezen of je hem in wit of in het zwart in je woonkamer wil hebben. Bedenk dus eerst wat het beste bij jou huis past. De maten zijn niet zo groot en dat maakt deze ventilator ideaal om te verplaatsen en overal waar je wil neer te zetten. Hij verbruikt zo’n 35 watt, maar hij is zo stil dat hij niet eens boven de 25 dB uitkomt. 

Benieuwd naar de Dynter AV211 stille ventilator? Kijk dan hier

Cecotec stille statiefventilator 

Er zijn tegenwoordig steeds meer ventilators beschikbaar. Veel van deze ventilators zijn zwaar en daarmee enkel geschikt voor in één ruimte. Ook maken ze vaak enorm veel kabaal en is de hoeveelheid aan ventilatie maar niks. Bij de Cecotec stille statiefventilator is dit zeker niet het geval. Zo weegt hij maar 6,5 kilogram en heeft die handige wieltjes waardoor je hem makkelijk kan verplaatsen. Daarbij is hij kantelbaar, beweegbaar en zelfs in hoogte verstelbaar. 

Maar je bent hier gekomen om erachter te komen hoe stil deze ventilator is. Hij heeft een maximaal geluidsniveau van 58 dB. Dit is ontzettend stil als je het vergelijkt met normale ventilatoren. Doordat je hem ook nog in hoogte kan verstellen zal je hem makkelijker aan bed kunnen zetten dan bij anderen. Hij heeft in totaal 3 verschillende standen. Van stil tot een ecostand. Maar wil je echt een beetje blazen, dan kan je de turbostand gebruiken. 

Duux Whisper stille ventilator 

Dit merk staat al boven aan in de lijst, maar hij komt toch nog een keer in onze lijst voor. Dit heeft vooral te maken met het krachtige en goede model. Zo is dit model niet op accu, en dat zie je ook gelijk in de prijs terug. Waar de Whisper Flex toch wel 30 to 40 procent duurder is dan dit model. De werking is eigenlijk hetzelfde. Je kan hem alleen niet bedienen met je telefoon, maar je moet het doen met een goede afstandsbediening. 

In totaal beschikt dit model maar liefst over 26 verschillende snelheden. Er is geen stille ventilator te vinden die zo veel snelheden heeft. Dus van een lekker briesje tot een enorme windvlaag, deze stille ventilator van Duux heeft het in zijn macht. Je kan natuurlijk ook kiezen vanuit welke hoek je wil blazen. Want de kop kan je laten roteren, maar je kan hem ook stil laten staan. Dit model is door de kracht goed voor grotere ruimtes. Zo kan je de wind nog voelen op maar liefst 15 meter afstand. 

Benieuwd naar de Duux Whisper stille ventilator? Kijk dan hier

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van stille ventilators

Omdat er veel verschillende soorten ventilators zijn is het goed om te weten waarvoor je een ventilator gaat gebruiken. Grotere kantoorruimtes zijn vaak voorzien van ingebouwde ventilators. Je hoeft dan geen gebruik te maken van een stille ventilator die je ergens in de hoek moet zetten. Maar wanneer jij een kleinere ruimte hebt dan kan je prima gebruik maken van een stille ventilator. Maar waar moet je dan precies op letten? Je kan op verschillende dingen letten, denk hierbij aan verschillende soorten, vermogen, de grote, verschillende functies, grote van de ruimte en natuurlijk hoe luid ze zijn. Ik heb alle tips nog even voor je op een rijtje. 

Welke soort heb je nodig? 

Het is dus goed om te weten welke soort het beste bij je past. Onder in deze koop gids vind je nog een overzicht met een aantal verschillende ventilatoren. Wanneer jij hem in een mooie ruimte wil zetten zoals de woonkamer. Dan kan je beter gaan voor en toren ventilator. Maar op je kantoor maak je natuurlijk liever gebruik van een compact model dat op je bureau kan staan. Zo verschilt het aanzienlijk wanneer en waarvoor je de ventilator wil gebruiken. 

Het vermogen 

 Nu komen we aan bij het vermogen van de ventilator. Dit maakt een groot verschil. Er zijn modellen die namelijk een groot vermogen hebben en hierdoor in één hand omdraai de hele ruimte kunnen koelen. Natuurlijk kost het je dan ook aanzienlijk meer stroom. Kijk dus naar de grote van je woning voordat je één koopt met een te hoog vermogen. Al het vermogen dat je niet nodig hebt is zonde. 

Functies van de stille ventilator

Iedere ventilator heeft zo zijn eigen functies. Er zijn ventilators die heel veel te bieden hebben, maar er zijn ook ventilators die alleen kunnen blazen. Zo kan je twee, drie of vier standen hebben bij een stille ventilator. Maar er zijn ook ventilators die daarnaast nog kunnen draaien. Hierdoor kan de hele ruimte beter worden gekoeld en is het gebruik dus veel effectiever. Er bestaan ook nog ventilators die een koel stand hebben. Soms moet je daar wat water in een reservoir doen. Dit water wordt dan omgezet in damp en dit zorgt voor een koelere ruimte. Deze zijn zeker aan te raden. 

De grote van je ruimte 

We hadden het er al even over, voor welke ruimte je de stille ventilator gaat gebruiken. Het maakt namelijk nogal een verschil of jij hem gebruikt voor je woonkamer of voor je studentenkamer. Voor je woonkamer zal je er één nodig hebben met een groot vermogen en waarschijnlijk kan je ook wel een deur openzetten voor iets meer koeling. Maar bij een studentenkamer kan het zijn dat je ramen maar een klein beetje open kunnen. Dan wil je misschien wel één die meer vermogen heeft en die daarnaast nog extra kan koelen. Zo maakt de grote van de ruimte een groot verschil. 

Hoe stil is de ventilator? 

Als laatste gaan we het hebben over het geluid. Je hebt namelijk extreem stille ventilators, maar je hebt ook luidere ventilators. Let dus goed op het aantal dB dat wordt geproduceerd voordat je er één aanschaft. In deze blog hebben wij het voornamelijk over stillere ventilators, dus wil je één met niet al te veel geluid. Dan ben je hier aan het juiste adres. 

Achtergrond: Wat is een stille ventilator en welke verschillende soorten heb je? 

Een stille ventilator is een ventilator die minder geluid maakt. Bij oudere ventilators hoor je ze heel goed zoemen. Dit is voordat tijdens je nachtrust iets dat je wil voorkomen. Er zijn luxere ventilators en goedkopere. De goedkopere maken dan ook vaak meer lawaai. Dit heeft met afstellingen te maken en met de kwaliteit. Wij hebben verschillende ventilators op een rijtje gezet zodat jij zelf de beste kan kiezen. 

Hoge ventilators

Een hoge ventilator is er één met een hogere voet dan normaal. Deze kan je vaak ook in hoogte verstellen en op de maat maken die bij je past. Dit is natuurlijk prettig en zeer aan te raden wanneer jij een hoog plafond hebt. 

Compact ventilators 

Wil je een ventilator bijvoorbeeld op je werk, dan is dit een ideaalmodel. Omdat ze zo klein zijn kan je ze gewoon op je bureau kwijt. Omdat jij op het werk geen last van kabaal wil hebben is een compacte ventilator daarom een goede uitkomst. 

Opvouwbare ventilators 

Wist je dat je ook opvouwbare ventilators hebt? Dat is zeker waar. Deze zijn nog kleiner dan de compacte en je kan ze meenemen. In sommige gevallen zie je ze zelfs in auto’s staan en kan je ze op 12 volt batterijen aansluiten. 

Toren ventilators 

Dit zijn toch wel de mooiere modellen te noemen. Deze zijn ook vaak een stuk duurder. Deze zorgen voor een goede verdeling in de ruimte en hebben vaak zuigers waardoor ze efficiënter werken dan een normale ventilator. 

Conclusie: 

Ik heb geconcludeerd dat er veel verschillende ventilators zijn. Maar dat de prijs niet per se zegt dat een ventilator minder is. Natuurlijk is een duurdere ventilator vaak verder ontwikkeld, maar alsnog kan een goedkopere ventilator goed genoeg zijn voor bij jou in huis. Let wel op de grote van je woning of kamer voordat je een stille ventilator aanschaft.