Tips om meer ruimte in je huis te creëren

Als je net als de meeste mensen bent, is je huis rommelig en krap. Je hebt niet genoeg ruimte om al je spullen op te bergen, en je kunt nooit vinden wat je zoekt. Dit komt omdat we de neiging hebben om in de loop der jaren veel troep te verzamelen zonder er ooit echt bij stil te staan. Je kunt er dan voor kiezen om groter te gaan wonen. Wanneer je liever niet verhuisd kun je bijvoorbeeld kiezen voor aanbouw aan je huis. Verhuizen of aanbouwen zijn natuurlijk wel mogelijkheden die redelijk wat tijd en geld kosten.

Het goede nieuws is dat er manieren zijn om je huidige huis te ontruimen en meer ruimte te maken. In dit artikel zullen we je enkele eenvoudige tips en trucs laten zien die je kunt gebruiken om jouw huis snel en gemakkelijk van meer ruimte te voorzien.

1. Ruim je huis op door spullen weg te gooien die je niet nodig hebt

De eenvoudigste manier om meer ruimte in je huis te creëren, is opruimen en de spullen die je niet nodig hebt, weggooien. Dit kunnen oude kleren, meubels of andere spullen zijn die ruimte innemen en niet worden gebruikt.

Als je niet zeker weet wat je weg moet doen, begin dan met het sorteren van al je bezittingen en scheid ze in drie stapels: houden, schenken/verkopen, en weggooien. Zodra je dit gedaan hebt, kan je beginnen met het wegdoen van de items in de laatste twee stapels.

2. Huur een opslagruimte voor overtollige meubels, kleding en andere bezittingen

Als je veel overtollige meubels, kleding of andere bezittingen hebt, kan je overwegen een opslagruimte te huren. Dit is een geweldige manier om het huis te ontruimen en wat ruimte vrij te maken. Opslagunits zijn er in verschillende maten, dus je kunt er een vinden die aan al jouw behoeften voldoet. Ze zijn ook betaalbaar, vanaf ongeveer $30 per maand.

3. Verhuis meubels weg van muren om de illusie van meer ruimte te creëren

Een van de eenvoudigste manieren om de illusie van meer ruimte in je huis te wekken, is de meubels van de muren weg te zetten. Hierdoor wordt de kamer opener en voelt hij groter aan. Je kunt ook proberen de meubels te herschikken om een meer open lay-out te creëren. Dit helpt om de ruimte in het huis effectiever te gebruiken en laat de kamer minder rommelig aanvoelen.

Er zijn dus verschillende manieren om optisch meer ruimte te creëren in je huis. Begin bijvoorbeeld met het sorteren van je bezittingen en gooi dingen weg, of verkoop spullen die je eigenlijk niet meer gebruikt. Een opslagruimte is daarnaast ook een goede optie om spullen op te bergen, die je liever niet weg doet, maar waar je ook geen ruimte voor hebt. Een andere manier is door de indeling in de kamer zo te veranderen waardoor je optisch meer ruimte krijgt. Handig en simpel! Denk je er misschien toch aan om meer ruimte aan je huis toe te voegen door middel van een aanbouw?