Welke producten moet je altijd voor gasten in huis hebben?

/

Als gastheer of gastvrouw wil je altijd dat je gasten zich welkom voelen en van hun verblijf genieten. Een essentieel onderdeel van een prettig verblijf is goed eten en drinken. Maar welke producten moet je altijd in huis hebben voor gasten? In dit artikel geven we je een handige lijst met producten die je altijd paraat moet hebben voor het ontvangen van gasten.

Inleiding

Als je gasten hebt, wil je dat ze zich welkom voelen en het naar hun zin hebben. Dit begint bij het aanbieden van lekker eten en drinken. Maar wat zijn de beste producten om in huis te hebben voor gasten? In dit artikel geven we je een handige lijst met producten die je altijd paraat moet hebben voor het ontvangen van gasten. Of het nu gaat om een spontaan bezoek van vrienden of een gepland diner, met deze producten ben je altijd goed voorbereid.

Basisbenodigdheden

Om te beginnen zijn er een aantal basisbenodigdheden die je altijd in huis moet hebben. Dit zijn producten die je voor veel verschillende gerechten kunt gebruiken en die lang houdbaar zijn. Hieronder vallen onder andere:

Brood

Een vers broodje bij het ontbijt of bij de soep, een stukje stokbrood bij de borrel: brood is een onmisbaar product voor gasten. Zorg dat je altijd een aantal verschillende soorten brood in huis hebt, zoals een stokbrood.

Koekjes

We mogen natuurlijk de koekjes niet vergeten. In ieder geval in Nederland is het standaard dat er bij de thee of koffie een koekje wordt aangeboden. Ook al hoeven ze het niet, het is toch een teken van gastvrijheid.

Drankjes

Naast eten zijn drankjes ook belangrijk voor gasten. Zorg dat je altijd een aantal verschillende soorten drankjes in huis hebt, zowel alcoholisch als non-alcoholisch. Hieronder vind je een aantal producten die je altijd in huis moet hebben:

Koffie en thee

Koffie en thee zijn basisdrankjes die je voor veel verschillende gelegenheden kunt aanbieden. Zorg dat je altijd voldoende koffie en thee in huis hebt, zodat je ook onverwachte gasten een lekker kopje koffie of thee kunt aanbieden.

Frisdrank

Frisdrank is een populaire drank voor bij de borrel of als verfrissend drankje tussendoor. Zorg dat je altijd een aantal verschillende soorten frisdrank in huis hebt. Drink je nou zelf nooit zoiets als cola, bedenk dan dat cola ook kwaaltjes kan verhelpen, als keelpijn en misselijkheid.

Snacks

Naast basisbenodigdheden en drankjes zijn snacks ook belangrijk voor gasten. Zorg dat je een aantal verschillende soorten snacks in huis hebt, zodat je je gasten kunt voorzien van lekkere hapjes. Hieronder vind je een aantal producten die je altijd in huis moet hebben:

Chips

Chips is een populaire snack die goed past bij een gezellige borrel of bij het kijken van een film. Zorg dat je altijd een aantal verschillende smaken chips in huis hebt, zoals naturel, paprika en zout.

Nootjes

Nootjes zijn een gezonde snack die goed past bij een gezellige borrel. Zorg dat je altijd een aantal verschillende soorten nootjes in huis hebt, zoals pinda’s, cashewnoten en borrelnootjes.

Groente en dip

Groente en dip is een gezonde snack die goed past bij een gezellige borrel. Zorg dat je altijd een aantal verschillende soorten groente in huis hebt, zoals komkommer, worteltjes en paprika, en dat je daarbij verschillende dipsausjes serveert.

Met deze lijst van producten ben je altijd goed voorbereid op het ontvangen van gasten.