Mini vriezer: Beste mini vriezers van 2024 op een rij

Een mini vriezer in huis is handig. Uiteraard om voedsel in te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan het invriezen van vlees of groentes. Maar ook left-overs kan je invriezen. Op deze manier heb je altijd iets te eten in huis en hoef je geen eten weg te gooien. In dit artikel vertellen we jou alles wat je moet weten over mini vriezers. Lees je mee?

Een mini vriezer is een model dat kleiner is dan de standaard vriezer. Een standaard vriezer noemen we ook wel een barmodel of een losstaande vriezer. Een kleine vriezer is ideaal als je bijvoorbeeld alleen woont of een klein gezin hebt. 

De 6 beste mini vriezers 

Een nieuwe mini vriezer uitzoeken betekent dat je flink wat vriezers voorbij gaat zien komen. Daarom hebben we voor jou de 6 beste mini vriezers van dit moment op een rijtje gezet. 

1. PRIMO PR105DV Mini vriezer 

Dit is een vriezer die doet wat ‘ie belooft. En dat voor een gemiddelde prijs. Met deze Primo vriezer creëer je overal extra vriesruimte. Bijvoorbeeld in de camper of in de schuur. Houd er rekening mee dat dit niet de meest zuinige in zijn soort is. Hij heeft veel nodig om goed te vriezen. Maar als je bijvoorbeeld voor de feestdagen een extra vriezer in huis wilt hebben of niet van plan bent om ‘m constant aan te zetten dan is dit een prima vriezer om erbij te hebben. 

Zo heb je flink wat ruimte aan de binnenkant. Ruim 33 liter en daarmee is deze mini vriezer ruimer dan de gemiddelde mini vriezer. In totaal kan je rekenen op 185 kWh per jaar. Qua geluidsniveau zit ‘ie mooi binnen de marge met z’n 40 dB. Er zit een extra rekje in waarmee je jouw diepvriesspullen gescheiden kan houden. De draaideur werkt beide kanten op als je dat zou willen. En het geheel is makkelijk te verplaatsen. 

Benieuwd naar de PRIMO PR105DV Mini vriezer? Bekijk dit item hier.

2. Salora FRB3200WH – Mini vriezer

Woon jij in een studentenkamer, merk je dat je thuis meer ruimte nodig hebt op het gebied van spullen invriezen, heb je een camper of een tinyhouse? Deze mini vriezer past overal! Je kan ‘m gemakkelijk waterpas zetten door gebruik te maken van de verstelbare voetjes. Dit is vooral ideaal wanneer de ondergrond niet helemaal recht is. Dit apparaat heeft verder een A+ energie-efficiëntieklasse. Hierdoor is ‘ie heel zuinig en dat is goed voor het milieu en jouw portemonnee. 

Maar deze vriezer krijgt dan ook niet voor niets 4 sterren. Hij kan koelen tot wel -18 graden en dat is lekker fris. Die 4 sterren is het hoogste haalbare, waardoor je verzekerd bent van een goedwerkende vriezer. Het is wel belangrijk dat je zelf in de gaten houdt om de vriezer eens in de zoveel tijd te ontdooien. Op dit manier blijft ‘ie het langste goed! 

Benieuwd naar de Salora mini vriezer? Bekijk dit item hier. 

3. Tomado TFM4401W Mini vriezer 

Deze mini vriezer met een inhoud van 31 liter valt in de energieklasse E. Dat is niet extreem zuinig, maar ook niet heel slecht. Voor een mini vriezer is het prettig dat hij constant kan draaien en dat is zeker mogelijk met deze vriezer. Doordat het geluidsniveau 40 dB is kun je ‘m in elke ruimte kwijt. Ook als je bijvoorbeeld op kamers woont en een extra vriezertje wilt hebben. Je kan de deur beide kanten op zetten, zodat het altijd past bij de ruimte. 

Ook in de recensie kan je lezen waarom deze mini vriezer populair is. Bijvoorbeeld omdat ‘ie niet heel groot is, maar er toch wel heel veel in kan. Maar ook dat ‘ie simpelweg goed werkt zonder gedoe. Stekker erin, koel laten worden en vriezen maar. Het is een compacte vriezer waar je gemakkelijk een voorraad in kunt bewaren voor twee personen. Al met al een gemakkelijke vriezer die dus precies doet wat het belooft. En dat is natuurlijk heel prettig! Je vindt in de doos ook nog een handige ijsblokjeshouder, want dat hoort natuurlijk wel thuis in een vriezer. 

Benieuwd naar de Tomado Mini Vriezer? Bekijk dit item hier.

4. Exquisit GB05-4.1A+ – Mini vriezer

Een vriezer waar met gemak je pizza’s in passen, maar ook andere ijsjes of snacks. En natuurlijk ook diepvriesgroentes. Een vriezer waarmee je extra ruimte creëert of juist een vriesvak creëert als de ruimte niet zo groot is. Denk bijvoorbeeld aan een camper, tuinhuisje, studentenkamer of een tinyhouse. De Exquisit GB05-4.1A+ – Mini vriezer heeft meer dan genoeg ruimte voor al jouw producten die je graag wilt invriezen. Denk bijvoorbeeld ook aan fruit voor smoothies. 

Als de stroom uitvalt dan blijft deze mini vriezer nog ruim 8 uur koel. Dat is prettig want daardoor ben je niet direct je producten kwijt. En ook prettig, de mini vriezer heeft een geluidsniveau van slechts 41 dB. Hierdoor kan je nog prima in dezelfde ruimte verblijven zonder gek te worden van het geluid. Het gewicht is 15 kilo en de hoogte is 51 centimeter. De breedte is 34 centimeter. Je haalt met deze mini vriezer 100% kwaliteit in huis. Het is een zeer voordelige koop die ook nog een duurzaam is. Klein handig en gemakkelijk in gebruik. Wat wil je nog meer voor een mini vriezer? 

Benieuwd naar de Exquisit GB05-4.1A+ – Mini vriezer? Bekijk dit item hier.

5. Zanussi ZFX31401WA – Mini vriezer

Het is niet gek dat deze mini vriezer van Zanussi zo goed scoort. Dat komt omdat de vriezer lekker compact is, maar toch heel erg goed vriest. Zelfs zo goed dat als je de stroom een keer uitvalt, bijvoorbeeld omdat je op een camping staat of een tinyhouse hebt, blijft de boel lekker goed bevroren tot wel 17 uur. Tijd genoeg om de stroom weer aan te slingeren. Doordat ‘ie lekker stil is, namelijk 41 dB hoor je de vriezer amper. De A++ zorgt ervoor dat de vriezer ook nog eens zuinig is. En daar wordt iedereen blij van!

Dat zien we ook terug in de beoordeling. Mensen die op zoek waren naar een kleine vriezer werden erg blij van deze. Doordat ‘ie klein is, maar ook zuinig en geluidloos. Goede kwaliteit, voordelige koop en een ruime vriezer. Wat wil een mens nog meer? Ook over het design horen we goede verhalen. Klein en makkelijk overal te vervoeren en neer te zetten. Voordelige koop terwijl je goede kwaliteit krijgt. Daar zijn we allemaal natuurlijk een beetje gek op. 

Benieuwd naar de Zanussi ZFX31401WA – Mini vriezer? Bekijk dit item hier.

6. VPMVR50 

Je bent opzoek naar een kleine en compacte vriezer. Misschien woon je wel in een klein huisje of wil je een kleine vriezer in je camper bouwen. Wij hebben de Veripart VPMVR50 in de lijst gezet. Dit is een compacte mini-vriezer voor een kleine prijs. Helaas valt het energie-label wel een beetje tegen, maar hij vriest enorm goed en past in ieder keukenkastje. Het beste is het om een vriezer maandelijks te ontdooien. Deze vriezer is dat niet anders, zo krijg je 100% geen ijsvorming. 

Heb jij je keukenkastjes al geïnstalleerd? Dat is dan mooi, want bij deze mini-vriezer kan je de deuren gemakkelijk aanpassen. Zo draait hij of naar rechts op en of naar links. Daarnaast is de condensor aan de achterzijde afgedekt. Hierdoor bespaar je veel geld. Hij is 50 centimeter hoog en geschikt voor 1 tot 2 personen. Het is dus echt een kleine mini-vriezer bijvoorbeeld voor in een camper of een kleine studio. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een mini vriezer? 

Als je besloten hebt om een mini vriezer te gaan kopen, is het goed om op een aantal dingetjes letten. Uiteraard hebben wij voor jou de allerbeste mini vriezers van dit moment gegeven. Maar het is alsnog aan jou om een keuze te maken. Deze kooptips kunnen je hierbij helpen. 

Wat zijn de precieze afmetingen van de vriezer? 

Het is goed om goed te afmetingen te checken. Er zijn namelijk extreem kleine vriezers waarmee je misschien net niets kan. Meten is weten! Dat geldt ook voor jouw nieuwe mini vriezer. Het is ook goed om te weten wat de afmetingen zijn als je gaat bepalen waar ‘ie straks moet komen. Want een mini vriezer kan ook juist weer groter zijn dan je verwacht. Er zijn ook mini vriezers die bijvoorbeeld precies op je tafelmodel koelkast past. Even het meetlint erbij pakken dus! 

Hetzelfde geldt voor de inhoud. De meeste mini vriezers hebben een inhoud van 30 tot 35 liter. Maar als je gaat rekenen kom je waarschijnlijk uit op meer liters. Dat komt omdat een mini vriezer altijd ruimte overhoudt. Dit hebben ze nodig om warme lucht kwijt te kunnen. Maar je kan het dus niet mee rekenen als inhoud. 

Wat is de vriescapaciteit van de mini vriezer?

Wat we hiermee bedoelen is, hoeveel kan de mini vriezer straks aan? Als je er bijvoorbeeld voedsel in stopt dat al is bevroren dan kan je mini vriezer het waarschijnlijk gewoon koel en bevroren houden. Maar stel je stopt er een stuk vlees in dat niet bevroren is. Lukt het de mini vriezer dan wel om het te bevriezen? Het gemiddelde is 2 kilo per 24 uur. Dat houdt in dat er ongeveer een capaciteit van 2 kilo in de mini vriezer past. Met een inhoud van 30 tot 35 liter kom je daar wel snel aan. Maar koop niet direct 4 kilo aan vlees als het in de aanbieding is, want er is een kans dat mini vriezer het niet aan kan. 

Welk energielabel heeft de diepvries? 

En dan nog een belangrijk punt, want een mini vriezer is leuk. Maar het is minder leuk als ‘ie je portemonnee leeg trekt. Tegenwoordig kunnen we dat goed zien aan een energielabel dat tegenwoordig op de meeste apparaten wel zit. Het geeft aan hoeveel energie het apparaat gebruikt. Kies het liefste voor een apparaat dat A+ of A++ heeft. Leuk voor je portemonnee, nog beter voor het milieu! 

Wat is het gewicht van je mini vriezer? 

Je kiest waarschijnlijk voor een mini vriezer omdat het zo handig is. Daarom is het ook prettig als je weet wat jouw nieuwe mini vriezer ongeveer gaat wegen. Gemiddeld kan je rekenen op zo’n 15 tot 16 kilogram. Zo kan je het apparaat gemakkelijk verplaatsen, maar weet je ook goed hoeveel de plank moet kunnen dragen waar ‘ie bijvoorbeeld op komt te staan. 

Kan de deur zowel links als rechts?

Een verwisselbare deur kan handig zijn, want op deze manier kun je zelf bepalen aan welke kant je de deur wilt hebben. Het lijkt onbelangrijk. Maar als jouw tafelmodel koelkast naar links opengaat en je mini vriezer naar rechts dan kan dit er toch voor zorgen dat je weleens een klap met de vriezerdeur krijgt. Goed om dus even te checken of je het deurtje gemakkelijk kan verplaatsen naar de andere kant! 

Achtergrond: Wat is een mini vriezer en welke verschillende soorten heb je?

Een mini vriezer is een kleinere variant van een grotere vriezer. Vaak bestaat deze vriezer uit twee vriesvakken of minder en heeft het een gemiddeld inhoud van maximaal 32 liter. Je kan dit kleinere exemplaar gebruik thuis, maar bijvoorbeeld ook in een camper of een caravan. En dat maakt deze kleinere vriezer perfect voor kleinere plekken. Ook een tinyhouse bijvoorbeeld of als je simpelweg klein woont. 

Wist je dat de eerste vriezer in 1930 is gemaakt door Amerikaanse ingenieurs? Voor die tijd hakten ze ijsblokken uit het ijs waarmee een hele ruimte werd gekoeld als zijne een hele grote koelkast. Ze waren het er al eerder over eens dat de kwaliteit van voedsel langer goed bleef als alles koud werd gekoeld. In de jaren 70 werd dit hét modeaccessoire onder de huisvrouwen. Iedereen wilden een manier hebben om eten in te vriezen. Maar voedsel werd ook steeds vaker diepgevroren aangeboden in de supermarkt. 

Andere woorden voor een vriezer is een diepvries, vrieskist of een vrieskast. Een diepvries of een vriekist kunnen ook een grote bak zijn met een klep van boven. Er gaat dan dus niet een deur open waar achter de diepvries zit. Dat is bij een vrieskast of vriezer wel het geval.

Een vriezer is prettig omdat door dat alles diepgevroren is kunnen micro-organismen niet verder groeien. Hierdoor kunnen de voedingswaarden in principe niet gaan rotten als het in de diepvries ligt. Maar houd er rekening mee dat ook dingen uit de vriezer over de datum kunnen gaan. Denk aan vlees of vis, maar ook diepvriespizza’s. 

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is een mini vriezer ideaal voor bij jou in huis. Net even iets meer ruimte als het aangaat op voedsel in vriezen. Beter voor het milieu en voor jouw portemonnee! In deze blog heb je precies kunnen lezen waar je op moest letten en kun je meer vinden over de beste mini vriezers van dit moment!