Ontdek de vier populairste soorten glas!

Vroeger waren alle woningen en panden voorzien van enkel glas. Door de snelle ontwikkeling van glassoorten de afgelopen tientallen jaren, zijn er nog maar weinig panden die nog voorzien zijn van enkel glas. Mensen kiezen voor dubbel glas, triple glas of HR++ glas omdat deze glassoorten een betere isolatiewaarde hebben. Een logische keuze tegenwoordig! Ben je op zoek naar nieuw glas en wil je weten wat de voordelen zijn van deze glassoorten? Lees dan verder en kom erachter! 

Dubbel glas

Dubbel glas is, je raadt het vast al, glas dat bestaat uit twee glasplaten. Deze twee platen zijn niet op elkaar geplakt, maar zijn voorzien van een tussenruimte. Deze ruimte is gevuld met lucht en zorgt voor een betere isolatie. Dubbel glas laat veel minder lucht en kou door dan enkel glas en voelt daardoor minder koel aan. Daarnaast is dubbel glas een stuk sterker dan enkel glas en laat het minder geluid door. Ideaal als je graag luide muziek luistert of woont in een drukke omgeving. 

HR++ glas

HR++ glas bestaat, net zoals dubbel glas, uit twee glasplaten. Het verschil tussen deze twee glassoorten is dat de tussenruimte van HR++ glas is voorzien van edelgas. Dit gas zorgt voor een nog beter isolatiewaarde. Ook is een zijde van deze glassoort voorzien van een coating. Deze coating draagt ook bij aan de isolatiewaarde. 

Triple glas

Triple glas is hetzelfde opgebouwd als dubbel glas. Het verschil is dat triple glas bestaat uit drie glasplaten, in plaats van twee. Dit betekent dat triple glas twee tussenruimtes heeft, in plaats van een. Deze tussenruimtes zijn voorzien van lucht. De drie glasplaten zorgen voor een nog betere isolatiewaarde dan bij dubbel glas. 

HR+++ glas 

HR+++ glas bestaat uit drie glasplaten en uit twee tussenruimtes. Deze twee tussenruimtes zijn gevuld met edelgas. Dezelfde samenstelling als HR++ glas dus, maar dan met een extra glasplaat en tussenruimte. Dit zorgt voor een nog betere isolatiewaarde. Als je kiest voor HR+++ glas is het belangrijk om de ruimte regelmatig te luchten. Dit kun je doen door middel van een ventilatierooster boven het raam te hangen. Het ventilatierooster kun je gemakkelijk open en dicht schuiven 

Laat je adviseren over de mogelijkheden!

Denk je dat enkel glas, dubbel glas of triple glas iets voor jouw woning of pand is? Neem dan een kijkje op de website van GlasGigant. GlasGigant heeft een groot aanbod aan allerlei soorten glas. Zo weet je zeker dat je vindt wat bij jouw woning of pand past. Wil je meer informatie over een van de soorten glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden. De medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag zoeken naar de perfecte glassoort!