Jouw strakke keuken samenstellen

Hou jij van een keuken zonder al te veel poespas en een moderne uitstraling? Dan is een strakke keuken echt iets voor jou. Deze keukens hebben veel weg van een moderne keuken, maar zijn nog wat minimalistischer. Wil je meer weten over strakke keukens? We vertellen je er hieronder meer over.

Belangrijke kenmerken strakke keuken

Net zoals moderne keukens staan deze keukens bekend om de strakke lijnen en het ingetogen kleurgebruik. Vaak wordt er dan ook gekozen voor een greeploze keuken met kleuren als zwart, wit of grijs. Deze keukens zijn daarnaast voorzien van voldoende opbergruimte. Want een rommelige keuken verliest al vrij snel de minimalistische en strakke uitstraling. Ook prints en felle kleuren passen beter bij bijvoorbeeld een design keuken, dan bij een strakke keuken. Wil je graag meer informatie over alle keukenstijlen? Neem dan eens een kijkje op Kitchen4All.nl

De kleuren & materialen

Het kleurenpallet van een strakke keuken bestaat vaak uit kleuren als zwart, wit grijs of zandkleuren. Deze kleuren hebben een rustige uitstraling, waardoor de keuken automatisch ook minimalistisch oogt. Je kunt ook kiezen voor kleuren als donkergroen of diepblauw, maar let er op dat je dan voor een wat subtielere kleur kiest. Je kunt bij een strakke keuken voor vele materialen kiezen. Denk aan houtlook of marmerlook. Marmerlook is natuurlijk voorzien van een print, kies daarom voor een marmerlook met een relatief rustige uitstraling en hou de rest van de keuken dan ook ingetogen.

Creëren strakke keuken

Hoe kun je dan een strakke keuken samenstellen? Eigenlijk passen alle keukenopstellingen wel bij een strakke keuken. Wel wordt er vaak gekozen voor een greeploze keuken, dit oogt toch wat strakker dan een keuken met grepen. Vervolgens kun je de fronten en het werkblad uitzoeken. De mogelijkheden zijn erg breed, dus bedenk van te voren wat je wil. Ga je voor lichte fronten en een donker werkblad, donkere fronten en een licht werkblad of past een volledig donkere keuken toch het beste bij jou? Nadat je deze kleuren en materialen hebt uitgezocht kun je de laatste elementen toevoegen, zoals de kraan en de spoelbak. Bij een strakke keuken zien we vaak de keuze voor rvs of zwart, maar goudkleurig of Gun Metal past ook goed bij een strakke keuken!

De keuken laten monteren

Als je opzoek gaat naar een nieuwe keuken, dan moet deze natuurlijk ook gemonteerd worden. Om je zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen, bieden we de keuken inclusief montage aan. Nadat jij je keuken hebt uitgezocht, komt een van onze adviseurs of monteurs de ruimte bij jou thuis inmeten. Zo weten we zeker dat de situatie juist in beeld hebben en samen met jou een plan kunnen maken. Onze vakkundige monteurs hebben jarenlange ervaring, waardoor zij jouw droomkeuken tot in de puntjes kunnen monteren. Zij gaan pas naar huis als jij tevreden bent!