girl on bed looking at an open lighted box
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Een leuke kinderkamer stylen? Zo doe je dat!

Is jouw kleine trots toe aan een nieuwe kinderkamer? Dat is natuurlijk een hele leuke klus, maar ook wel een beetje ingewikkeld. Je hebt daarbij zoveel keuzes te maken. Kies je voor een echte prinsessenkamer of een stoere dierenkamer? En wil je ruimte maken voor een leuke speelhoek of wil je er een leuke kast neerzetten? Je wilt natuurlijk wel dat de slaapkamer echt bij jouw zoon of dochter past. Welke keuze je ook maakt, met deze tips maak je de nieuwe kinderkamer helemaal af! 

Geef de muur een leuk kleurtje of behangetje

De muur is een geweldige plek om iets leuks mee te doen. Het vormt immers de basis voor een leuke kinderkamer. Zo kun je met een paar leuke verfkleuren de mooiste combinaties maken. Weet je niet goed voor welke kleur je moet kiezen? Kies dan een tijdloze, warme kleur. Deze kleuren doen het altijd goed en geven een gewaarborgd gevoel aan de kinderkamer. Denk aan een warme okergele, een grijsblauwe of natuurlijk groene kleur. Geef enkele wandmeubels daarbij dezelfde warme kleur als de muur en je krijgt een super leuk effect. 

Daarnaast is het ook leuk om met gekke en vrolijke behangetjes te werken. Deze zijn in verschillende printjes en patronen te vinden. Van stippeltjes en sterretjes, tot jungle- en dierenprintjes. Je kunt het zo gek niet maken. Mix en match enkele leuke printjes met elkaar. Of kies ervoor om een combinatie te maken met verf en behang. Dat verdeelt de kamer mooi in tweeën. Zo zorg je voor een super originele kinderkamer. 

Kies voor matchend beddengoed

Het bed is een centraal punt in de slaapkamer en mag wel wat extra aandacht gebruiken. Met de keuze voor leuk beddengoed zorg je ervoor dat slapen echt een feestje wordt. Kies een leuk kleurtje of een printje uit, die helemaal past bij het thema van de kinderkamer. Wil je een echte prinsessenkamer maken? Kies dan voor een mooi roze of rood gestreept Cinderella dekbedovertrek. En kies voor een dekbedovertrek met een vrolijk dierenprintje om je helemaal in de jungle te wanen. Een mooi beddengoed maakt de kamer helemaal af. 

De finishing touch: voeg accessoires toe

Gooi een paar schattige kussentjes op het bed, leg een superzacht kleedje voor het bed neer en hang een paar vrolijk schilderijtjes op. Door het karakter van jouw kind mee te nemen in de styling, voelt de slaapkamer heel vertrouwd aan. Koop een paar leuke dierenknuffels voor het echte junglegevoel of hang een paar sterren- en maanstickers op om je in de ruimte te wanen. Er zijn een boel leuke accessoires en wanddecoraties te vinden om de kleine zijn of haar ogen uit te laten kijken!