De ideale indeling voor jouw badkamer

/

Wanneer je een nieuwe badkamer gaat kopen, kan het zijn dat je ook graag de indeling van je badkamer wil veranderen. Of misschien ga je de badkamer wel verplaatsen naar een andere ruimte. Dan moet je dus bedenken welke indeling het meest geschikt is voor jouw nieuwe badkamer. Dat kan natuurlijk best lastig zijn. Daarom geven we je tips voor de ideale indeling van jouw badkamer.

Bepalen van je wensen

Allereerst is het belangrijk dat je de wensen voor je nieuwe badkamer in kaart brengt. Heb je nu alleen een douche en wil je graag een bad? Of is voldoende opbergruimte misschien wel je belangrijkste eis? Het heeft allemaal invloed op de indeling van je badkamer. Wanneer je weet welke elementen je graag terug wil zien komen in de badkamer, weet je ook direct waar je rekening mee moet houden bij het indelen van de badkamer.

De afmetingen in kaart brengen

Wat natuurlijk ook veel invloed heeft op de ideale indeling van je badkamer zijn de afmetingen. De ene badkamer is de andere niet, daarom is iedere indeling maatwerk. Wanneer je bijvoorbeeld een hele ruime badkamer hebt, hoef je waarschijnlijk wat minder te schuiven om de ideale indeling te vinden. Heb je een kleine badkamer, dan kan het al wat moeilijker worden om alle elementen een goede plek te geven.

Verschillende indelingen proberen

Nadat je weet welke elementen er in je badkamer moet komen en je de afmetingen helder in beeld hebt, kun je indelingen proberen. Je kunt dit eenvoudig doen door bijvoorbeeld een 3D-ontwerp te maken. Er zijn verschillende tools waarbij je dit kunt doen. Met zo’n tool kun je heel eenvoudig verschillende indelingen uitproberen. Je kunt schuiven met de elementen en zo precies zien wanneer je de ideale indeling gevonden hebt. Het is wel belangrijk dat je hierbij rekening houdt met eventuele ramen en deuren. Een bad voor de deur is natuurlijk niet zo handig.

Het gebruik van kleuren en materialen

Een laatste tip die we je graag mee willen geven gaat om het gebruik van kleuren en materialen in de badkamer. Wanneer je bijvoorbeeld wil dat je badkamer groter lijkt kun je beter niet voor donkere kleuren kiezen. Of kies voor een donkere vloer met lichte wandtegels. Het kan zijn dat ondanks de keuze voor lichte kleuren je badkamer toch nog wat donker oogt. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer er geen daglicht binnenkomt. Zorg dan voor goede badkamerverlichting! Daarnaast kun je bijvoorbeeld bij een wat kleinere badkamer beter voor grote tegels kiezen. Je hebt dan minder voegen waardoor de ruimte groter oogt. Scheelt je bovendien ook nog eens schoonmaken!

Inspiratie opdoen voor jouw nieuwe badkamer

Voordat je begint aan het maken van de ideale indeling voor jouw badkamer, wil je waarschijnlijk eerst wat inspiratie op kunnen doen. Je kunt dit doen door een bezoek te brengen aan een badkamerwinkel of online op zoek te gaan naar inspiratie. Bekijk bijvoorbeeld eens de tips & trends van Sani4All. Daarin worden niet alleen de laatste trends uitgelicht, maar ook allerlei handige tips gegeven over bijvoorbeeld het inrichten van je nieuwe badkamer.