Mini Wasmachine: 6 beste Mini Wasmachines van 2024 op een rij

Ga jij op vakantie en sta je heerlijk op de camping. Waar je dan absoluut niet over na wil denken is het huishouden. Je wil heerlijk ontspannen. Tot je ineens binnen een paar dagen al een flinke berg met was hebt verzameld van alle kinderen. Om dit allemaal met de hand te gaan doen is bijna niet te doen. Met de komst van de miniwasmachine hoeft dit ook absoluut niet meer. Jij kan alles gewoon in de miniwasmachine doen op de camping en je hoeft het alleen nog uit te hangen in de zon. Dit is misschien voor jou wel de perfecte uitkomst voor een heerlijke zomervakantie. 

6 beste mini wasmachines 

Adler AD 8051 mini wasmachine

Deze miniwasmachine komt boven aan onze lijst te staan. Dit heeft te maken met een aantal zaken. Zo is deze miniwasmachine van Adler voorzien van één grote bak waar je alle in kan doen. Hij heeft een handige afvoerslang waardoor je hem bijvoorbeeld op je aanrecht kan zetten of nog beter in de douche en hem daar laat afpompen. Ook is hij voorzien van een A++ energielabel en dat is heel goed voor deze modellen. De prijs is daarnaast ook nog eens zeer goed en echt om over naar huis te schrijven. Wij zouden deze daarom zeker aanraden wanneer jij een miniwasmachine zoekt die betaalbaar is. 

In totaal weegt deze wasmachine leeg zo’n vijf kilogram en is hiermee makkelijk van a naar b te verplaatsen. Je kan de was-timer instellen op 15 minuten. Het is dus echt een handige wasmachine voor op vakanties waar je nog even snel een wasje moet draaien na een ongelukje van één van je kinderen. 

Benieuwd naar deze Adler AD 8051 miniwasmachine? Kijk dan hier

Vida XL dubbele trommel mini wasmachine

Deze is wat duurder in prijs en krijg ongeveer dezelfde cijfers van consumenten als de Adler. Dat is waarom deze bij ons op nummer twee komt te staan. Ook deze miniwasmachine van Vida XL heeft een energielabel van A++ en wordt gezien als één van de betere miniwasmachines die heeft alles te maken met de dubbele trommel. Je kan namelijk wassen in de 3,6 kilogram grote trommel en drogen in de 2 kilogram grote trommel. Dit is superhandig wanneer meerdere mensen tegelijk willen gaan wassen. 

Er zit een ingebouwde timer die de was stopt na 15 minuten wassen. Hierna kan je hem gewoon weer opnieuw aanzetten zo vaak als je maar wil. De handige slang maakt het mogelijk om het vuile water gemakkelijk af te spoelen. Je kan gewoon je eigen wasmiddel gebruiken. Bij deze miniwasmachines is het nog beter om gebruik te maken van was tabletten of wasnoten. 

Benieuwd naar deze Vida XL dubbele trommel miniwasmachine? Kijk dan hier

BluMill compacte mini wasmachine 

We zijn nu aanbeland bij de BluMill wasmachine een toepasselijke naam omdat hij natuurlijk ook blauw is. Het is een echte blauwe wasmolen. Miniwasmachine is niet zo duur en daarom een goede keuze als je opzoek bent naar een wasmachine waarvoor je niet te veel geld wil uitgeven. Daarnaast is hij ideaal als tussen oplossing. Je huidige wasmachine is bijvoorbeeld stuk en het duurt even voordat de volgende komt. Deze miniwasmachine is voorzien van een handige timer. 

Je kan de wasmachine handig legen doormiddel van de slang. In totaal is deze wasmachine geschikt voor drie kilogram aan wasgoed. In 15 minuten is je was helemaal klaar afhankelijk van hoe vies het is. Wanneer het gaat om zweet zal je merken dan 15 minuten echt voldoende is. Bij meer vuil en vlekken zal je toch op wat meer moeten inzetten. In totaal heeft deze miniwasmachine een vermogen van zo’n 260w. Hiermee verbruikt hij iets meer en is hij minder zuinig dan de bovenste twee. 

Benieuwd naar de BluMill compacte mini wasmachine. Kijk dan hier

Ultrasonic Turbine mini wasmachine

Wil jij niet al te veel meenemen op vakantie dan is dit de ideale wasmachine. Je kan hem natuurlijk ook thuis gebruiken, maar hij speciaal gemaakt voor vakanties. Het handige is dat jij maar weinig water hoeft te gebruiken in vergelijking met andere miniwasmachines. Je zal alleen wel zelf een teil of emmer mee moeten nemen om je wasgoed te kunnen wassen. Deze Ultrasonic Turbine staat namelijk op zichzelf. Je legt hem onder in de emmer of in de teil en vervolgens kan je hem lekker laten spinnen met je wasgoed erin. Hierdoor heb je dus maar een klein apparaat mee wanneer je weggaat met de auto. De emmer kan je bijvoorbeeld ook gebruiken om mee af te wassen. 

Deze miniwasmachine is echter niet te gebruiken voor al te zware producten. Hierdoor zal hij minder goed kunnen tollen. Je kan het beste enkel lichtere producten gebruiken zoals ondergoed, sokken of T-shirts. Echt wasgoed dat je alleen tijdens je vakanties gewassen moet hebben. Zware truien en broeken kan je beter weer wassen wanneer je thuis bent. Een vol programma draaien kan al in 30 minuten. In die tijd heb jij een snelle duik gemaakt in het zwembad waarna jij al je was netjes kan gaan ophangen. 

Benieuwd naar de Ultrasonic Turbine mini wasmachine? Kijk dan hier

LG twinwash mini wasmachine

Als laatste hebben wij deze kleine wasmachine die je kan gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een mooie camper hebt. Wil jij wat meer luxe in je camper, dan kan je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Met deze miniwasmachine voor in de camper maar jij het zeker wat gekker, maar je zorgt er ook gelijk voor dat jij niet zo vaak meer naar wasserettes hoeft. Wanneer jij vast aan het stroom staat op een camping is dit dus de ideale uitkomst. 

Deze miniwasmachine kan je inbouwen in je camper of busje. De prijs van deze miniwasmachine is wel wat hoger dan bij de andere miniwasmachines die je terugvind in deze lijst. Maar dit heeft alles te maken met de kwaliteit. Waar je bij de bovenstaande ziet dat alles is gemaakt van kunststof is dat bij deze niet zo. Er zijn veel hoogwaardige materialen gebruikt en dat maakt het ook gelijk mogelijk om allerlei kledingstukken te wassen. Je hoeft het zeker niet meer te beperken tot alleen sokken en onderbroeken wat bij de bovenstaande zeker wel moet. 

Benieuwd naar de LG twinwash mini wasmachine? Kijk dan hier  

Mestic Mini wasmachine 

Op vakantie kan het heerlijk zijn om ook nog te wassen. Daarom heb je voor die zomervakanties een duurzame en compacte wasmachine nodig. De Mestic Mini wasmachine gaat jouw beste vriend worden tijdens vakanties. Hij heeft een duurzame motor die tot wel 3,5 droge was aankan. Heb je kletsnatte was dan kan je beter niet meer dan 1,5 kg erin doen. Deze wasmachine is gemaakt voor de gezinnen met kleine kinderen die op de camping niet te veel ondergoed willen meenemen. 

De mini wasmachine weegt niet meer dan tien kilo en is daardoor te dragen door één persoon Daarnaast kan hij bijvoorbeeld ook op een studentenkamer staan. Want met een gemakkelijke slang kan je het water zo laten weglopen in de wasbak. Daarnaast kan je op een gewone slang een koppeling aansluiten om water toe te voegen voort een wasje. 

Benieuwd naar deze Mestic Miniwasmachine? Kijk dan hier

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het kopen van een mini wasmachine 

Wanneer we koop tips geven voor producten willen we ervoor zorgen dat we de juiste tips geven waarmee jij uit de voeten kan. Zo hebben we ook nu weer gekeken naar de meest belangrijke tips per onderdeel. We zien bijvoorbeeld dat de was duur enorm kan verschillen per wasmachine, maar ook de inhoud en het formaat verschilt nogal. Prijs en kwaliteit zijn twee aspecten die belangrijk zijn bij het aanschaffen van een nieuwe miniwasmachine. Lees deze tips goed voordat je een nieuwe miniwasmachine koopt.

De was duur

Er zit een groot verschil tussen miniwasmachines die je misschien op eerste hand niet gelijk ziet. De ene miniwasmachine wast namelijk een stuk langer dan de ander. Dit betekent niet gelijk dat de was hierna schoner is. Bij een miniwasmachine wil je natuurlijk dat het snel klaar is, want vaak gebruik je hem als een soort van noodoplossing. Voor bijvoorbeeld op de camping of wanneer je een paar dagen weg bent en een snel wasje moet draaien. Daarom is de was duur zeker iets om op te letten wanneer jij een nieuwe miniwasmachine aanschaft. 

De inhoud 

Ook over de inhoud valt heel wat te zeggen. Omdat het gaat om een kleine wasmachine, een echte miniwasmachine zal je ook zien dat er niet te veel ingaat. Dit weet je wanneer je hem koopt. Maar er zijn mini wasmachines waar bijna niks in gaat. Kijk dus goed of je geen miskoop doet. Bekijk van tevoren hoeveel erin gaat en voor wat voor soort wasjes jij hem gaat gebruiken. Heb je hem alleen voor de onderbroeken en sokken op vakantie dan is een 2 kg inhoud meer dan voldoende. Maar heb je hem voor meer was nodig dan zou ik toch kijken naar een grotere versie. 

Het formaat

Nu zou je denken, maar we hebben het toch net gehad over de inhoud? Waarom gaan we het opnieuw hebben over het formaat. We gaan het nu hebben over de buiten maten van de miniwasmachine. Je neemt hem mee op vakantie, dan moet je er ook zeker van zijn dat hij in je achterbak past. Er zijn heel handig opvouwbare miniwasmachines die het mogelijk maken om hem overal handig en met het grootste gemak mee naar toe te nemen. Kijk dus naar de grote van je kofferbak en naar de grote van de mini wasmachine wanneer jij er één koopt. 

Het verbruik 

Ondanks dat vaak de kosten voor het stroom inclusief zijn bij je verblijf is het nog steeds een goed idee om te kijken naar het verbruik. We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu en dat begint bij jezelf. Kijk dus goed naar het vebruik voordat jij een nieuwe miniwasmachine aanschaft. Ook voor als je hem wel af en toe in huis gaat gebruiken is het een goed idee om naar het verbruik te kijken. Zo sta je niet ineens voor verassingen wanneer je de envelop met de energierekening opent. 

De prijs 

Wat wil je precies uitgeven? Bedenk voor je hem wil gaan kopen hoeveel je ongeveer in totaal kwijt wil zijn aan de miniwasmachine. Op deze manier kan je in je hoofd al een prijs verzinnen. Vervolgens kan je op internet kijken wat het ongeveer kost om een miniwasmachine te kopen. Misschien vallen de prijzen nu wel enorm mee en ga jij over op de aanschaf van een nieuwe miniwasmachine. Er zit veel verschil in de prijs en dat heeft weer te maken met de kwaliteit. 

De kwaliteit 

Er zijn zoals we al zeiden enorme prijsverschillen tussen de verschillende miniwasmachines. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de kwaliteit. Zo zijn er merken waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar er zitten ook gerenommeerde merken tussen die zich al waar hebben gemaakt met andere technische producten. Het is goed om te kijken wat reviews zeggen over de kwaliteit van het product. Je wil uiteindelijk wel je was weer schoon uit de wasmachine halen. 

Was is een miniwasmachine en welke verschillende soorten heb je? 

Om te weten wat een miniwasmachine is in vergelijking met een gewone wasmachine is het goed om een verschil te maken tussen een kleine trommel of een miniwasmachine. Zo bestaan er ook kleine trommels. Deze hebben een inhoud van tussen de 5 en 7 kilogram. Maar een miniwasmachine is vaak de inhoud tussen de 2 en de 5 kilogram. Dit is dus stukken minder en dat zal je ook zien in de groter. Deze miniwasmachines zijn een stuk zuiniger dan grotere wasmachines. Ze hoeven dan ook minder was te draaien en dat maakt het een stuk makkelijker en milieuvriendelijker. 

Je hebt mini wasmachines in meerder soorten en maten. Wij zullen er drie voorleggen aan je. 

De originele mini wasmachine 

Het gaat hier om een vast apparaat. Deze kan je aansluiten op de stroom en deze is vaak zo klein dat je hem gewoon kan dragen en bijvoorbeeld gemakkelijk achter in de auto kan zetten. Deze wasmachine moet je vaak zelf vullen met water, maar soms hebben ze ook een water koppeling. 

De emmer mini wasmachine

Voor op echte kleiner vakanties kan je gebruik maken van de uitvouwbare emmer. Hier kan vaak niet meer in dan 10 liter water en dus ook niet zo veel kleren. Deze is echt gemaakt voor alleen wat onderbroeken en sokken en niet meer dan dat. 

De losse mini wasmachine 

Dit is een mini wasmachine waarbij je nog een losse emmer of teil nodig hebt. Je kan deze onder in de teil neerzetten en hij zal vervolgens het water lekker laten spinnen. Wanneer jij er kleren in hebt zullen deze dus flink getold worden. 

Conclusie: 

Na dit artikel kunnen wij alleen maar concluderen dat de goedkopere miniwasmachines heel goed te gebruiken zijn op de camping. Alle mini wasmachines zijn niet gemaakt voor de grotere wasjes en zwaardere kledingstukken worden minder goed gewassen dan de lichtere. Daarom wil je een mini wasmachine eigenlijk alleen gebruiken op vakanties wanneer je gewoon wat ondergoed of sokken gewassen moet hebben.