Wat voor bureau heb ik nodig?

Ik heb ouders die erg op de euro’s letten. Niet omdat dat nou per se nodig is, maar hun motto is: waarom dure dingen kopen als het ook goedkoop kan? In zekere zin ben ik het natuurlijk met hen eens, want een vliegenmepper van de Action plet ongewenste zoemers net zo goed als een vliegenmepper van Bol.com dat doet. Maar er zijn toch dingen waar ik liever wat meer geld voor neerleg. Schoenen, bijvoorbeeld, omdat die langer meegaan als je voor kwaliteit kiest. Maar ook toen ik een bureau ging kopen, heb ik meer op de functie gelet dan op het prijskaartje. Mijn steigerhouten bureau is perfect voor mij, want ik zit vaak achter de computer en werk vanuit huis. Maar wat als je een bureau nodig hebt omdat je veel gamet? Of wat als je een bureau zoekt voor je kind?

 

In dit artikel deel ik de beste tips voor het vinden van een bureau dat bij jou past.

 

Kwaliteit over kwantiteit

Ik snap het, het is echt heel verleidelijk om voor een goedkoop bureau van bijvoorbeeld de IKEA te kiezen. Maar als je je bureau dagelijks gebruikt, speelt duurzaamheid een grote rol. Een stevig, houten bureau van hoogwaardige kwaliteit zal langer meegaan dan een bureau van plastic of kunststof en ijzer. Voorbeelden van stevige houtsoorten voor een bureau zijn:

 

?      Grenen hout;

?      Vurenhout / steigerhout;

?      Douglas-hout;

?      Red Cedar;

?      Meranti-hout.

 

Function over form

Een bureau is een gebruiksobject. Het hoeft er niet per se mooi uit te zien: je moet er lang en comfortabel aan kunnen zitten. Maar het oog wil ook wat. Daarom is het goed om de functie wel boven het uiterlijk te zetten, maar het uiterlijk niet te vergeten. Zelf heb ik gekozen voor een bureaukast van VanLonden.com. Ik houd enorm van boeken en voor mij voelt een ruimte ook niet compleet zonder een mooie boekenkast. Daarnaast kan ik aan dit bureau uren zitten om lekker te werken. Doordat de zijkanten zijn afgeschermd, voelt het ook echt als een werkplek. Ga ik er weg, dan weet ik meteen dat ik klaar ben.

 

Mijn gouden tip aan jou is dus: zoek naar een bureau dat aansluit bij wat je gaat doen, maar dat ook stijlvol in de ruimte waar je hem zet past. Denk bijvoorbeeld aan een bureau met krijtbord voor een kinderkamer, een speelbureau voor een knutselhoek of een hoekbureau voor een gamer met meerdere schermen.

 

Met alleen een goed bureau kom je er niet

Natuurlijk is het juiste bureau van belang, maar aan een stevig bureau met een wankele stoel heb je helemaal niks. Zeker als je veel tijd aan je bureau doorbrengt, heb je een goede bureaustoel nodig die het juiste postuur bevordert. VanLonden.com heeft zoveel meubels van hoogwaardige kwaliteit – van een steigerhouten bed tot een speelhuis voor de kids – dat ik zeker wist dat ik ook voor een goede stoel zou slagen – en dat is me ook gelukt! Maar wat voor stoel je ook nodig hebt, het is goed om eerst grondig onderzoek te doen naar wat je koopt. Past de stoel bij je bureau? Wat doet de stoel voor je postuur? En kun je er lang en comfortabel op zitten zonder je concentratie te verliezen?

 

Jouw perfecte bureau wacht op je

Zoals je misschien wel merkt, ben ik enorm enthousiast over de bureaus van VanLonden.com. Maar waar jij jouw nieuwe bureau vindt, ligt natuurlijk helemaal aan jou. Ik hoop in ieder geval dat ik je met deze tips heb kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Succes!