Tijd voor een nieuwe vloer? Dit zijn 4 mogelijkheden zonder veel gedoe!

/

Tijd voor iets nieuws in je huis? De vloer bepaalt een groot deel van de ruimte en de uitstraling van je woning. Het is geen verkeerd idee om de vloer eens in de zoveel tijd te veranderen of op te pimpen. Of je nu toe bent aan een frisse look of je huidige vloer simpelweg versleten is, we begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden die niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en makkelijk te installeren. In dit artikel delen we 4 van de makkelijkste opties voor een nieuwe vloer.

Laminaat

Iedereen kent laminaat, dit is namelijk een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege de betaalbaarheid en omdat het gemakkelijk te installeren is. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen. Het is hierdoor redelijk makkelijk om een vloer te vinden die past bij jouw smaak en interieur. Als je voor een makkelijk vloer wilt gaan, dan is laminaat een goede keuze omdat het ook nog eens gemakkelijk te onderhouden is. Hierdoor is het ook een duurzame keuze voor drukke huishoudens.

Vinyl vloertegels

Ben je op zoek naar een vloer die duurzaam en veelzijdig is? Dan zijn vinyl vloertegels een goede optie. Vinyl vloertegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen, waardoor je eindeloos kunt variëren en combineren. Bovendien zijn vinyl vloertegels ook nog eens waterbestendig. Hierdoor zijn ze ideaal voor keukens en badkamers. Deze tegels zijn eenvoudig te installeren en kunnen over de bestaande vloer worden gelegd, deze vloer is daarom een goede keuze voor mensen die niet te veel gedoe willen.

Houten vloer

Wie voor een tijdloze en duurzame vloer wil gaan, moet kiezen voor een houten vloer. Er zijn verschillende opties als het gaat om houten vloeren. Zo heb je bijvoorbeeld massief hout, lamelparket en parket. Massief hout is de meest duurzame optie, terwijl lamelparket en parket meer budgetvriendelijk zijn. Een houten vloer kan in elke ruimte van je huis worden gelegd en past zowel bij een klassiek als modern interieur. Bezoek de Woonwinkel Hoorn om inspiratie op te doen voor jouw volgende vloer.

PVC vloer

De laatste jaren zijn PVC vloeren steeds populairder geworden. Ook deze vloeren zijn  duurzaam en zijn gemakkelijk te onderhouden. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van houtlook tot betonlook, waardoor ze geschikt zijn voor elke woonstijl. PVC vloeren zijn waterbestendig en krasbestendig, dus ideaal voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Daarnaast zijn PVC vloeren ook geluiddempend en warmte-isolerend, wat zorgt voor extra comfort in je woning.