HOW TO | Picknicken met de kids in eigen tuin

Hello picknick! 

Van het zomerse zonnetje worden we weer blij, picknick tijd is aangebroken! 

Picknicken in eigen tuin heeft alleen maar voordelen. Je hoeft niet te sleuren met je koelbox, als je iets vergeten ben, kan je het snel pakken, je hoeft je geen zorgen te maken over een toilet in de buurt en als het plotseling begint te regenen kan je snel naar binnen gaan. Omdat je de deur niet uit gaat, hoef je er ook niet heel netjes uit te zien, trek heerlijk comfortabele kleding aan! Na afloop hoef je niet je afval mee te slepen, dit kan meteen de kliko in. 

Kies een mooi vrolijk plekje uit waar jij je picknickplaid neer kan leggen, kleed dit leuk af met sierkussens waar je dan ook lekker op kan zitten. Heb je een balkon of weinig plek dat het op je tuinset moet, of misschien heb je een leuke tuintafel hiervoor Maak het dan extra gezellig met bloemen. Of ben je lekker creatief? Ga dan zelf van papier de mooiste bloemetjes maken. Hang een leuke slinger op en lampionnen in de boom, zo wordt het echt een feestje. 

Wat stop je in je picknickmand? 

Er is natuurlijk enorm veel te bedenken wat je kunt eten tijdens een picknick. We gaan een aantal ideeën met jullie delen. Begin met lekkere knabbels. Zoals blokjes kaas, komkommer, tomaatjes, druiven, olijven, noten en Stokbroodje met kruidenboter. 

Doe daarna lekker broodjes zoals: Broodje gezond, Broodje beenham met pesto en kaas, broodje met salade, sandwich met bacon, gevulde wraps en broodje knakworst voor de kleintjes. Ook zou je nog een heerlijke pasta salade kunnen maken en stop dit leuk in een weckpot. 

Daarna is het heerlijk om af te sluiten met vers fruit. Dit kan een verse smoothie zijn, maar je kan ook leuk fruitspiesjes maken. 

Ook is het lekker om fruitwater te maken om erbij te drinken. 

Servies

Kies een servies wat niet kapot kan vallen. Dit kan van kunststof zijn of bamboe. Je kan ook kiezen voor wegwerp, alleen is dit vaak iets minder stevig. Ook een houten plank kan je makkelijk gebruiken en staat nog gezellig ook. Kleedt je picknicksessie leuk aan met vrolijke buitenkussens van bijvoorbeeld Tuinmeubelshop.

Tips voor kinderen tijdens de picknick

  • Luisteren in de tuin; Geef je kind de opdracht op aandachtig te luisteren in de tuin en dan vijf dingen laten benoemen die ze horen (of op laten schrijven). Zo kun je ook vragen wat ze voelen, zien en ruiken. 
  • Teken iets na in de tuin; Is het eten op? Vraag de kinderen om een mooie bloem, boom of plant na te tekenen, of misschien het huis. Je kan zelf natuurlijk ook meedoen. Of je blijft lekker even liggen op je kleedje. 
  • Voorlezen in de tuin; Neem eens de tijd om voor te lezen uit een mooi boek. Kinderen genieten hiervan! 
  • Doe een leuk balspel tussendoor. 
  • Ook kan je natuurlijk een leuk spelletje doen zoals bijvoorbeeld een potje Uno. 

Uitgespeeld en uitgegeten? Ruim de boel op en ga lekker uitbuiken op je tuinset en geniet van de natuur in eigen tuin.