Waar moet je op letten bij het installeren van een elektrische inbouwhaard?

/

Krul Alltech biedt een breed scala aan kachels, haarden en bijbehorende accessoires. Het deskundige installatieteam zorgt voor een zorgvuldige en professionele plaatsing van deze producten. Het is echter belangrijk dat je als klant zelf ook kennis hebt van enkele belangrijke factoren. Bij Woneo waren we speciaal geïnteresseerd in de aandachtspunten die gelden bij het installeren van een elektrische haard inbouw. Daarom hebben we besloten dit thema te onderzoeken. In dit artikel lees je wat we hebben ontdekt.

Het toepassen van stucstops

Voor een optimaal resultaat is het cruciaal dat de stukadoor stucstops op een exacte afstand van twee millimeter van het inbouwkader plaatst. Indien deze afstand niet strikt wordt gehanteerd, bestaat het risico op scheuren of roest in het stucwerk. Om problemen te voorkomen, dekt de stukadoor de haard zorgvuldig af met speciale afplaktape. Deze tape blijft zitten zolang het nodig is – namelijk totdat het stucwerk volledig is uitgehard – om de kans op schade te verkleinen.

Het afwerken van de boezem

Na het stucwerk is het afwerken van de boezem aan de orde. De stukadoor verwijdert de afplaktape zo snel mogelijk, met de nadruk op het schoon en vrij van stucresten houden van de ruimte tussen de boezem en het kader. Aangezien de lak nog aan het uitharden is, moet hij hierbij met de nodige voorzichtigheid handelen. Hij vult de tussenruimte niet met kit of andere vulmaterialen.

De afronding van het project

Nadat de stukadoor de werkzaamheden heeft afgerond, moet je enig geduld hebben. Voordat je de nieuwe elektrische haard in gebruik neemt, moet je eerst zeker weten dat het stucwerk volledig is uitgehard. Overleg met de stukadoor wat de aanbevolen droogtijd van de aangebrachte stuc is, om te bepalen wanneer het veilig is om de haard te gebruiken.

Waarom een haard van Krul Alltech?

Ben je op zoek naar een elektrische haard, houtkachel of pelletkachel in Noord-Holland? Dan kun je het beste bij de showroom van Krul Alltech langsgaan. Krul Alltech biedt een ruime keuze aan producten voor diverse wensen. Of je nu interesse hebt in een gloednieuwe houtkachel of op zoek bent naar kachelaccessoires, bij deze expert in haarden vind je wat je nodig hebt. Bezoek daarom vandaag nog Krul Alltech of neem een kijkje op de website.