Verschillende gewassen met allium

Steeds meer mensen kweken hun eigen gewassen. Je kan deze immers niet alleen gebruiken voor de gerechten, maar kan er ook een groot aantal gezondsheidsvoordelen mee krijgen. Ieder gewas, zoals allium, brengt weer andere voordelen met zich mee en zorgen ook weer voor een andere uitstraling in de tuin. Maar welke varianten zijn er allemaal mogelijk als je naar deze planten kijkt? En hoe maak je de beste keuze voor jouw tuin? Onderstaande informatie zorgt er niet alleen voor dat je weet wat er mogelijk is, maar ook dat je direct kan profiteren van alle voordelen die de planten met zich meebrengen.

Een veelzijdige bloem in de tuin

Allium staat ook wel bekend onder de naam sierui. Het is een bloem die veelzijdig is en een betoverend uiterlijk heeft. De volledige plantenfamilie heeft een bolvormige vorm en kan sterk variëren in grootte en kleur. Je kan de bloemen overwegend tegenkomen in Europa en Azië, maar tegenwoordig zijn ze ook wereldwijd geteeld. Met een groot aantal verschillende soorten is er immers altijd een variant die het beste bij de omstandigheden past. De lange bloeitijd maakt het dan helemaal af! Je geniet voor langere tijd van de nieuwe uitstraling die je in jouw tuin krijgt.

De geur van de bloem

De allium is niet alleen een bloem die zich onderscheidt op basis van uiterlijk, maar ook op basis van de geur. De lichte uiengeur kom je immers niet tegen bij andere bloemen en planten. Voor sommige mensen is de geur echter wel wat overweldigend, waardoor de bloemen niet zomaar binnen of op een terras komen te staan. Er zijn ook varianten die vrijwel geen geur hebben. Kijk hier dus goed naar voordat je een keuze maakt voor de planten die jij in en rondom de woning wilt plaatsen.

Varianten die bij de tuin passen

Maar hoe zorg je er dan voor dat je tuin er volledig naar wens uit komt te zien? Bij www.bloembollenkopen.nl zijn er veel verschillende varianten te vinden, welke je bijvoorbeeld kan gebruiken voor de borders of tussen andere planten. Hiervoor kijk je onder andere naar de grootte van de planten. Ade bloemen blijven relatief laag bij de grond, zodat het een goede bodembedekking is. Alleen zijn er ook varianten die net wat hoger groeien en daarom bijvoorbeeld geschikt zijn als snijbloemen. Het hoogteverschil geeft jouw tuin het ontwerp dat het beste bij je past.

Weinig onderhoud voor een goed resultaat

Heb je de bloembollen gevonden die het beste bij je passen? Na het plaatsen van een bestelling bij www.bloembollenkopen.nl kan je ze direct in de tuin plaatsen. Er zijn geen speciale vaardigheden voor nodig en je hoeft ook geen nieuw apparatuur aan te schaffen. Het maken van gaten in de grond is voldoende. Vanaf het moment dat de bloembollen in de grond zitten, ben je verzekerd van weinig onderhoud. De gewassen doen het goed in meerdere soorten grond en je hoeft ook niet veel water te geven voor de lange levensduur van de planten.