Landelijke woonkamer creëren -Wij geven je tips

Landelijke woonkamer creëren? Wij geven je tips!

/

Als je op zoek bent naar een interieurstijl die warmte en gezelligheid uitstraalt, dan is een landelijke stijl helemaal iets voor jou. Deze populaire stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, zachte kleuren en een rustieke uitstraling. We geven je graag een aantal tips!

Hout, riet, wol en linnen

Een belangrijk kenmerk van een landelijke stijl is dus het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, riet, wol en linnen. Door deze materialen in je interieur te verwerken, creëer je een warme en gezellige sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer en een wollen kleed (ook lekker warm voor je voeten).

Zachte kleuren

Een landelijke stijl kenmerkt zich door zachte kleuren zoals beige, lichtgroen of zachtroze. Deze kleuren zorgen voor een rustige en serene uitstraling. Gebruik deze kleuren bijvoorbeeld op de muren of kies voor een mooie hoekbank. Hierop kun je ook nog wat mooie kussens en plaids neerleggen om een nog knussere sfeer te creëren. Ook (kunst)bloemen doen het erg goed binnen een landelijk interieur, evenals planten in mooie grote potten.

Combineer oud en nieuw

Een landelijke stijl combineert oud en nieuw. Kies bijvoorbeeld voor een oud houten kastje in combinatie met een nieuwe bank van Goossens. Door oud en nieuw te combineren, creëer je een unieke sfeer binnen je interieur. Neem overigens ook eens een kijkje bij de kringloopwinkel. Hier kom je zo nu en dan echt pareltjes tegen!

Open haard

Een open haard is natuurlijk het ultieme symbool van gezelligheid en warmte. Je kunt dan heerlijk genieten van de warmte van het knisperende vuur. Als je geen open haard hebt, dan kun je ook eens kijken naar een elektrische (sier)haard. Deze zijn er in verschillende prijsklassen, dus er zit vast is tussen wat past binnen jouw budget (en smaak). 

Verlichting strategisch plaatsen

Vermijd felle lampen! Kies liever voor een tafellamp of een vloerlamp en plaatse deze op strategische plekken in je woonkamer. Ook dimbare verlichting is aan te raden zodat je zelf kunt bepalen hoe licht je het wilt maken. Daarnaast passen kaarsen (in prachtige kandelaars) natuurlijk ook goed binnen een landelijk interieur. Daarnaast probeer je natuurlijk gebruik te maken van zo veel mogelijk natuurlijk licht. 

Natuurlijke prints

Een landelijke stijl kenmerkt zich ook door het gebruik van natuurlijke prints. Denk aan bloemenprints, ruitjes en streepjes (dit doet wellicht een beetje denken aan het huis van je grootmoeder). Je kunt het ook subtiel houden door bijvoorbeeld te kiezen voor een plaid met ruitjes, of kussentjes in bloemenprint. Het gaat er vooral om wat jij mooi vindt!

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde woonkamer draagt bij aan de rustige sfeer en is eigenlijk binnen alle interieurstijlen gewenst. Zorg dus altijd voor voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld door een kast neer te zetten, of een aantal planken aan de muur te bevestigen. Zo kun je al je spullen netjes opbergen en blijft je woonkamer opgeruimd en rustig. Wel zo fijn!