Het snoeien van een bepaalde plant kan best lastig zijn. Elke plant is namelijk anders, waardoor je weer moet opzoeken hoe je een bepaalde plant moet gaan snoeien. Dit is vervelend, maar wel van groot belang. Wanneer je dit niet juist doet, kun je namelijk meer schade aanrichten dan dat je goed doet.
Dit is precies de reden waarom we hier voor je op onderzoek uit zijn gegaan voor het snoeien van een skimmia. Op die manier weet je binnen no-time hoe je dit moet aanpakken, zodat je voorkomt dat je uren moet zoeken naar de mogelijkheden die er zijn.
Moet je de skimmia snoeien?
Als eerste is het goed om te kijken of je de skimmia moet snoeien. Sommige planten zijn namelijk onderhoudsvrij, waardoor je er helemaal niet naar om hoeft te kijken. Het is dan goed om te kijken of dit bij de skimmia plant ook zo is, zodat je kunt bepalen of je de plant gaan snoeien of niet.
Bij het geval van de skimmia, is de plant inderdaad onderhoudsvrij, maar af en toe mag hij wel gesnoeid worden. Het is dus vooral een kwestie van inschatten of je hem gaat snoeien of niet. Het is niet zo dat je deze plant heel veel kwaad kan doen als hem snoeit.
Dit bericht op Instagram bekijken
Wanneer skimmia snoeien?
Nu is het de vraag wanneer je de skimmia het beste kunt snoeien. Het is in alle gevallen van belang dat je dit niet in de winter doet, want hierdoor kun je de plant juist beschadigen. Het is beter om naar andere jaargetijen te kijken.
Het beste is om de skimmia te snoeien in het voorjaar of het najaar. Dan kun je ook het beste zien of hij gesnoeid moet worden of dat het op dit moment wel mee valt. Heb je het idee dat je de plant moet snoeien? Dan kun je dit over het hele voorjaar of najaar doen.
Welk gereedschap heb ik nodig?
Het kan best lastig zijn om te bepalen hoe je de skimmia moet gaan snoeien. Zo heb je er ook gereedschap voor nodig. Het beste is om een goede snoeischaar te hebben die ook scherp is. Zo maak je het niet alleen makkelijk voor jezelf, maar zo ziet de plant er ook het beste uit.
Dit soort snoeischaren kun je echt overal en nergens kopen. Hierbij kun je denken aan een bouwmarkt of een tuincentrum, maar zelfs de Action verkoopt dit soort scharen. Hierdoor hoef je ook niet al te veel geld kwijt te zijn als je deze plant wil snoeien.
Welk deel van de skimmia moet je snoeien?
Nu is het natuurlijk de bedoeling dat je de skimmia op de juiste manier snoeit en niet takken weg knipt waar dat niet nodig is. Het beste is om de skimmia zo te knippen dat je alleen takken verwijdert die overbodig zijn. Het is niet aan te raden om zomaar overal alles af te knippen.
Zijn takken gebroken, zien ze er minder mooi uit of zie je dat de tak het niet langer volhoudt? Dan kun je deze takken op een eenvoudige manier van de plant af knippen. Daarna kun je verder kijken of de plant verder teruggesnoeid moet worden.
Dode bloemen verwijderen
Verder is het bij de skimmia van belang dat je de dode bloemen gaat verwijderen. De dode bloemen kunnen er namelijk voor zorgen dat je te maken krijgt met bijvoorbeeld schimmel in je plant. Het beste is dan ook op dit te voorkomen en de bloemen gewoon te verwijderen.
De dode bloemen kun je gewoon met je handen weghalen, hier heb je niet per se een schaar voor nodig. Zit een bloem nog vast? Dan kun je ervoor kiezen om hem te laten zitten. Het hoeft namelijk niet per se zo te zijn dat de bloemen dood zijn.
Hoe vaak moet je een skimmia snoeien?
Een skimmia snoeien hoeft eigenlijk alleen maar wanneer je dit zelf wilt of wanneer er veel dode stukken zijn. Verder is het een vrij onderhoudsvrije plant, waardoor het een plant is die je met alle plezier in je tuin kunt zetten. Af en toe met de schaar er door heen is meer dan genoeg.
Uiteraard is het wel goed om op te letten dat er geen schimmel of andere kwesties in de plant zitten. Dit kan namelijk zorgen voor een infectie in de algehele tuin en hier heb je natuurlijk geen zin in. Dit kun je beter voor zijn dan dat je het moet genezen.
Zelf een skimmia planten
Natuurlijk kan het zijn dat je nog helemaal geen skimmia in je tuin hebt staan. Je hebt dan de optie om de skimmia plant zelf te gaan planten. Omdat de plant zo eenvoudig is, kun je hem gewoon in de normale grond plaatsen.
Het is wel aan te raden om er even wat plantenvoeding bij te gooien en de plant in de gaten te houden wanneer je hem in de tuin zet. Op die manier kun je zien of de plant het gaat overleven of dat je hem misschien op een andere plek moet zetten.