Zelf tuinschermschutting plaatsen

Zelf tuinschermschutting plaatsen

Zelf een tuinhek bouwen kan lastig maar leuk zijn. Het geeft je privacy en veiligheid, en met een goede planning en hulpmiddelen kun je dit project aan. Hier is een eenvoudige handleiding om u te helpen.

Dingen die je nodig hebt:

  • Tuinschermen (in de juiste maat en soort)
  • Palen (hout of metaal)
  • Houtschroeven of ander bevestigingsmateriaal
  • Niveau
  • Schop of vijzel
  • Hamer en rubberen hamer
  • Mix voor het maken van beton (niet noodzakelijk maar nuttig)
  • Hout langer laten meegaan (niet noodzakelijk maar wel nuttig)
  • Latten voor afstand (niet noodzakelijk maar nuttig)

Stap 1: Voorbereiden

Begin met het opmeten van de tuin. Bepaal waar het hek komt te staan ​​en meet het zorgvuldig. Hierdoor weet je hoeveel schermen en berichten je nodig hebt. Denk na over de grootte van de schermen en hoe ver de palen uit elkaar moeten staan. Een gangbaar tuinscherm is 180 cm breed, daarom heeft u om de 180 cm een ​​paal nodig. Denk ook na over eventuele deuren of hoeken in uw ontwerp.

Stap 2: De grond voorbereiden

Graaf gaten voor de palen. De gaten moeten minstens 60 cm diep zijn voor een goede ondersteuning, afhankelijk van de hoogte van uw hekwerk. Gebruik een schep of vijzel om dit snel en gelijkmatig te doen. Zorg ervoor dat de gaten recht zijn en op de juiste afstand van elkaar staan ​​(meestal 1,80 meter tussen de palen). Om te voorkomen dat de palen gaan rotten, kunt u ze eventueel behandelen met houtverduurzamingsmiddel of op een betonnen ondergrond zetten.

3e fase, installatie van palen.

Plaats de eerste paal in het gat. Een waterpas om de verticale afstand van de paal te bepalen. De paal kan worden vastgezet met aarde of beton. Beton zit in de verpakking, meng het volgens de instructies en doe het in het gat. Laat het beton een dag drogen om maximale sterkte te verkrijgen. Blijf de andere berichten op dezelfde manier plaatsen.

4e fase, het plaatsen van de tuinschermen.

Nadat de palen zijn vastgezet, kunnen tuinschermen worden gemonteerd. Plaats het eerste scherm voor de eerste en tweede paal. Verticaliteit van het scherm door toepassing van een waterpas. De palen worden met houtschroeven aan het scherm bevestigd. Houd de schroeven op hun plaats, maar vermijd te hard hameren op het hout om schade te voorkomen. Behoud op deze manier de samenwerking met de andere schermen.

De 5e fase is de laatste fase.

Controleer de stabiliteit en uitlijning van de tuinschermen nadat deze zijn neergelegd. Breng een houtbeschermingsmiddel over de schermen aan, zodat ze langer meegaan. Zorg ervoor dat het hek stabiel staat en dat alle schroeven stevig vastzitten.

Tips

  • Overweeg om rubberen blokjes onder de schermen te plaatsen om direct contact met de grond te vermijden, wat de levensduur verlengt.
  • Als je in een winderig gebied woont, kan het verstandig zijn om extra versteviging, zoals schoren, toe te voegen.

Met deze stappen kun je een stevige en nette tuinschermschutting plaatsen, wat niet alleen je tuin afbakent, maar ook een stijlvolle aanvulling op je buitenruimte vormt.